tiistai 27. tammikuuta 2015

Vaihtoehtoiset vieraskirjat

Vieraat ovat aika olennainen osa häitä. Ainakin minun mielestäni siis. Monet järjestävät nykyään salahäitä tai menevät muuten vain naimisiin ilman sen suurempia juhlamenoja ihan kahden kesken. Meille kuitenkin on tärkeää, että saamme juhlia elämämme tähän asti isointa tapahtumaa läheistemme kanssa. Jotenkin olisi siis mukava muistella myös jälkikäteen keitä juhlissa oli ja lueskella ehkä vieraiden fiiliksiä kyseiseltä päivältä. Tätä vartenhan on erilaiset vieraskirjat. Aika monissa häissä (hääblogien ja tuttavien facepäivitysten perusteella) on nykyään photobooth, joka toimii samalla hauskana vieraskirjana. Kaikista vieraista saadaan kuvat ja ehkä myös hauskoja viestejä hääparille. Toinen, mitä jonkin verran olen kuullut käytettävän, on videobooth. Eli vieraat saavat mennä erilliseen huoneeseen tms. höpisemään videokameralle omia mietteitään hääparista ja hääpäivästä. Hauskoja ideoita kumpikin, mutta jostain syystä en kummallekaan ihan täysin lämpene. Olenkin yrittänyt etsiä jotain muita vaihtoehtoja näiden rinnalle.

Tällä hetkellä ihan ykkösten joukossa on jenga-vieraskirja. Perinteisen huojuvan tornin puupalikoihin saa siis rustailla viestejä, ajatuksia, neuvoja ja vinkkejä hääparille. Hääpaikalla peli voi olla vaikka tornina ja vieraat pääsevät "pelaamaan" valitessaan omaa palikkaansa. Tämä voisi olla ihan hauska ohjelmanumerona ja jälkikäteen palikoita olisi hauska lukea pelatessa.

Kuva Pinterest

Vähän samaan kategoriaan jengan kanssa menee date jar ja jengassakin voisi käyttää tätä ideaa. Eli vieraat saisivat tehtäväkseen keksiä treffivinkkejä hääparille ensimmäisen (tai miksei useammankin) vuoden ajalle. Vinkkeihin pitäisi tietysti kirjoittaa oma nimi, että tiedetään keneltä idea on lähtöisin. Pohjana voi käyttää vaikka jäätelötikkuja tai ihan tavallisia paperilappuja, jotka sitten laitetaan säilöön purkkiin ja sieltä niitä voi ottaa aina treffi-ideoita kaivatessaan.

Kuva Pinterest

Miten olisi kodin sisustukseen sopiva vieraskirja? Meiltä löytyy valokirjaimia, joten erilaiset kirjainratkaisut voisivat toimia myös. Pohjaksi vaan sukunimen ensimmäinen kirjain puusta, metallista, muovista, tms. ja vieraat saavat kirjoitella kirjaimeen viestejään. Mikäli vierasmäärä on suuri, kannattaa ehkä harkita kolmiulotteista kirjainta, jonka voi sitten kotona laittaa pöydälle tai lipaston päälle.

Kuva Pinterest

Ja jos yhteistä sukunimeä ei tulekaan ja kirjaimen valinta on tästä syystä haastavaa, voi pohja olla toki jokin muukin. Alla olevassa kuvassa on käytetty käsittelemätöntä lautaa. Mieleeni tuli myös puulavan käyttö pohjana ja lavasta voisi sitten tehdä jälkikäteen vaikka ah, niin trendikkään sohvapöydän.

Kuva Pinterest

Kauniita sisustustauluja saa myös sormenjälki vieraskirjoista. Valitaan siis häiden teemaväreihin sopivat leimasinvärit (Huom! Sormien puhdistus!) ja vieraat painavat sormenjälkensä valmiille pohjalle (esim. puu, ilmapallot, kukkaset) ja mieluiten vielä allekirjoittavat oman jälkensä.

Kuva Pinterest
Kuva Pinterest

Tai sitten meille tuleekin se ehkä jo vähän loppuun kulutettu photobooth ja teemme siitä saaduista kuvista sisustustaulun. Tällöin kuvien pitäisi tietysti olla polaroid-kuvia, että viestit voisi kirjoittaa suoraan kuvaan/ kuvan alle. Eipä hullumpi idea tämäkään.

Kuva Pinterest

Onko perinteinen vieraskirja paras vai pitäisikö siinä olla sitä jotain pientä twistiä?

2 kommenttia:

  1. Mä kannatan jäätelötikkuvieraskirjaa. Voin kantaa korteni (tikkuni) kekoon syömällä ahkerasti puikkojäätelöitä... :D

    -Ronja

    VastaaPoista
  2. Haha :D Voipi olla, että tikkukirja jää toteuttamatta, mut ainahan voi ennakoida varmuuden varalta ;)

    VastaaPoista