tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukortit unohtui. Miten olis Happy New Year -kortit?

Meidän hääpäivä ei osu aivan ruuhkaisimmalle kesälomakaudelle, mutta silti on pieni pelko siitä, että jonkun vieraan kesälomareissu osuu juurikin tuolle viikonlopulle. Haluaisimme siis varmistaa, että mahdollisimman moni vieraistamme pääsee juhlimaan kanssamme eikä päällekäisiä häppeninkejä tulisi järjestettyä edes vahingossa. Tästä syystä häistä pitäisi tietysti kertoa jo paljon etukäteen ja varmistaa, että kaikki merkkaavat päivän ylös jo ennen lomista sopimista. Varsinaisia kutsuja ei viitsisi elokuun häihin lähettää jo tammikuussa, mutta onneksi meille Suomeenkin on saapunut Jenkkilästä sellainen hieno tapa kuin save the date -kortit. Jos termi on jollekin vielä täysin tuntematon, niin se tarkoittaa aika pitkälti ennakkokutsua. Ideana on siis ilmoittaa häistä jo paljon etukäteen, mutta varsinaiset kutsut hääinfoineen kaikkineen saapuvat vasta lähempänä the päivää. Ihan hauska tapa ja varsinkin lomakausille osuvien häiden kohdalla ihan järkevä juttu. Monet parit ottavat/otattavat itsestään save the date -kuvia, joista valitsevat yhden kortin pohjaksi.

Mitään ihan "virallisia" save the date -kortteja omalla kuvallamme varustettuna me ei olla missään vaiheessa ajateltu laittaa. Joku muistutus olisi kuitenkin varmasti hyvä, vaikka suurelle osalle ollaan jo tarkka päivämäärä kerrottu. Alunperin aioin lähettää joulukortteja, joihin olisi sitten johonkin alareunaan tullut maininta tästä suuresta päivästä. No, kaikkihan tietävät, että se juna meni jo... Sitten keksin seuraavan idean. Ja tämä erottuisi paremmin kaikkien niiden kymmenien korttien joukosta, jotka monien postiluukuista lähipäivinä kolahtavat. Uuden vuoden kortit! Eli vähän niinkuin joulukortit, mutta näillä toivotettaisiinkin hyvää uutta vuotta ja siitä saisikin mainion aasinsillan meidän häihin, jotka tietysti pidetään juurikin vuonna 2016. Ja näitä ei olisikaan pakko saada lähetettyä johonkin tiettyyn päivämäärään mennessä (toki ehkä kuitenkin ennen tammikuun loppua), koska onhan se vuosi uusi vielä sen varsinaisen vaihtumispäivän jälkeenkin. 

Millaiset uuden vuoden kortit sitten voisin lähettää? Tässä muutama Pinterestistä poimittu idea.
Tässä teksti on oikeasti aika hauska, mutta ehkä lähinnä katsoin kuitenkin visuaalista ilmettä.

Jotain yksinkertaista ja sitä kautta huomiota herättävää. Ja kappas, Vistaprintillä näyttäisikin olevan joku joulukorttikampanja käynnissä. Jos olisi kutsut jo suunniteltuna, niin tuotahan voisi hyödyntää myös niihin. Ihan vink vink vinkkinä muille ensi vuoden morsiamille. (Tämä ei ole maksettu mainos) 

Ei kun suunnittelemaan siis!

4 kommenttia:

 1. Heippa! Ykkösluokassa jos postittaisi viimeistään 21.12. niin posti lupailee perille menoa ennen joulua! http://www.posti.fi/joulu/joulukortit/

  Mutta ihana erottuva idea lähettää uudenvuoden toivotukset, jos ei erillisiä save the date -kortteja halua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Enpä tiennytkään, että noinkin tiukalla aikataululla onnistuisi vielä joulukorttien perille meno. Päädyin kuitenkin tilaamaan nyt uuden vuoden toivotukset juurikin tuolta Vistaprintilta. Katsotaan kehtaako niitä täällä esitellä kun saapuvat :D

   Poista
 2. Ihan loistava idea ja tyylikkäästi toteutettuna myös todella upea yllätys vieraiden postiluukussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin ajattelin :) Toivotaan vaan, että toteutukseni näyttää yhtä hyvältä livenä kuin ajatuksissani.

   Poista