lauantai 9. tammikuuta 2016

Japaniin häämatkalle?

Meidän budjetti ei missään nimessä sisällä häämatkaa, mutta toiveissa olisi sellainen kuitenkin jossain vaiheessa häiden jälkeen toteuttaa. Millä rahalla, se jää nähtäväksi. Matkaa ollaan sen toteutumisen kaikista epävarmuustekijöistä huolimatta suunniteltu jo jonkin verran. Miestä kiinnostaa enemmän paratiisikohteet ja itseäni vetää puoleensa vähän kaikkea yhdistelevät kaupunkilomat. Ollaan kuitenkin kumpikin enemmän menijöitä kuin makoilijoita, joten matkakohteessa on oltava muutakin tekemistä kuin syöminen ja auringonpalvonta. Ensimmäisiä ideoita olivat Seychellit, Bali, Mauritius ja muut paratiisisaaret. Näihin kohteisiin suuntautuvaan matkaan pitäisi ainakin omasta mielestäni yhdistää muutama päivä jossakin suurkaupungissa. Eräs ystäväpariskuntamme vietti oman häämatkansa osittain New Yorkissa ja osittain Aruballa. Ainakin kuvien ja juttujen perusteella aivan täydellinen reissu ja vähän kateeksi ehkä kävi.

Mitä enemmän erilaisia matkakohteita ollaan tutkittu, sitä enemmän ajatukset ovat kuitenkin kallistuneet yhteen ensimmäisistä ajatuksistamme aika paljonkin eroavaan paikkaan: Japaniin. Itse en ole koskaan käynyt Aasiassa, mutta tuon alueen kulttuurit kiinnostavat aika paljonkin. Enkä siis tarkoita mangaa ja muuta aasialaiseen nykykulttuuriin liittyvää, vaan kaikkia vanhoja temppelialueita ja geishoja yms. Historiafriikin olisi siis ehkä kuitenkin kerran elämässä päästävä tuohonkin maailmankolkkaan. Ja kun Japaniin matkakohteena aloin perehtymään, löytyi ja löytyy koko ajan uutta nähtävää ja koettavaa. Tokion ihmispaljous, Kioton temppelit, Hiroshiman Peace Memorial Park, Okinawan saari...Vai sittenkin jollekin paratiisisaarelle löhöämään pariksi viikoksi..?

Millaisia häämatkasuunnitelmia muilla on?

1 kommentti:

  1. Noi paratiisisaaret olisivat kyllä ihan mielettömiä matkakohteita! *_* Me ollaan kuitenkin mietitty häämatkaksi ihan vain viikonlopun kestävää kaupunkilomaa jossain päin Eurooppaa, sillä molemmat ollaan sen verran kotihiiriä, että laitetaan suuret pennit mieluummin asuntosäästötilille. Matkustetaan maailman ympäri sitten kun lapset on isoja, asuntolaina maksettu ja me eläkkeellä :D

    VastaaPoista