perjantai 20. helmikuuta 2015

Perjantaipulla

Laitetaanpa perjantain kunniaksi taas yksi leivonnaisresepti jakoon. Tämän ihanan punaherukka-valkosuklaakakun ohjeen olen napannut Makeaa-blogista. Tällainen herkku sopisi mielestäni hyvin vaikka hääkakuksi ja Makeaa-blogin Liisan häissä tätä on ilmeisesti tarjottukin. Kun meillä tuli aiheelliseksi järjestää kihlajaiskahvit perheille, oli pakastin punaherukkaa täynnä ja googlen laulatuksen tuloksena löytyi sillä kertaa tämä ohje.



Punaherukka-valkosuklaajuustokakku


Pohja
200 g kaurakeksejä
100 g voita sulatettuna

Vuoraa noin 20cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

    Valkosuklaatäyte
    3 liivatelehteä
    ½ tlk maitorahkaa
    200g maustamatonta tuorejuustoa
    1 dl sokeria
    2 rkl kiehuvaa vettä
    200 g valkosuklaata
    2 dl vispikermaa

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele joukkoon suklaakerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.


    Herukkatäyte
    300 g punaherukoita
    1 dl sokeria
    4 liivatelehteä
    2 dl vispikermaa
    ½ tlk maitorahkaa
    200 g maustamatonta tuorejuustoa

    Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.


    Meillä tästä kakusta riitti vallan mainiosti 13 aikuiselle ja muutamalle kouluikäiselle ja jäi vielä ylikin. Jos on samanlainen herkuttelija ja kotileipuri kuin minä, niin kannattaa käydä tutkimassa tuon leivontablogin antia. Löytyy aika herkullisia reseptejä, esim. mansikka-suklaamoussekakkua on pakko kokeilla vielä joskus.Nam.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti