tiistai 9. kesäkuuta 2015

Elämää hääsuunnitelmien ulkopuolella

Tuossa jokin aika sitten taisin mainita, että meillä on alkamaisillaan eräs häitä huomattavasti suurempi projekti, mikä vaikuttaa mm. hääbudjettiin. No, nyt tuo projekti on saatu käyntiin ihan toden teolla ja voin täälläkin vihdoinkin kertoa, miksi häiden suunnittelu saattaa unohtua välillä lähes täysin.

Me rakennetaan talo! Tonttikaupat on tehty ja talopaketti tilattu, joten kyllä tämä todellista taitaa olla. Kuten sanottua, tämä projekti on paljon häitä suurempi ja vie huomattavasti enemmän aikaa ja energiaa. Uskon kuitenkin, että energiaa jää hääsuunnitelmillekin. Tavallaan häät ja niiden suunnittelu ovat pakoa arjesta kaiken tämän hässäkän keskellä, johon olemme itsemme ajaneet. Häät tulevat siis toteutumaan raksailusta huolimatta ja ne antavat hyvän syyn keskustella tulevan vuoden aikana välillä muustakin kuin lämmitysjärjestelmistä, lattiavalusta ja kiintokalusteista.

Päätös rakentamisen aloittamisesta on myös vauhdittanut hääjuttujen toteuttamista. Meillähän on jo isoimmat jutut selvillä ja varattuna (vihkimistä lukuunottamatta, mutta sitä ei vielä voikaan varata). Ajateltiin, että helpottaa meidän elämää huomattavasti, jos häät on mahdollisimman hyvin suunniteltu ja toteutettukin melko pitkälle ennen kuin raksailu ihan kunnolla alkaa. Häiden to do -listaa tulenkin avaamaan, kunhan vaan saan aikaiseksi. Voitte sitten kertoa kuinka hyvällä tolalla meidän suunnitelmat oikeasti on.

Tätä toista projektia varten halusin luoda oman blogin, johon saamme kerättyä kaikki siihen liittyvät muistot. Jos joku hääinspiraatiota etsivistä sattuisi olemaan kiinnostunut myös raksailusta ja sisustukseen liittyvistä asioista, laitanpa tähän linkin uuteen blogiin: Lato
http://latotalo.blogspot.fi

Onko muilla morsiamilla isoja projekteja häiden ohella hoidettavanaan? 

10 kommenttia:

 1. Oi, jännittävää! Täytyykin alkaa seurailla uutta blogia. Lato on yksi suosikeistani, joten siksikin kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään mekin Ladosta haaveiltiin ja nyt vihdoinkin päästään toteuttamaan tätä unelmaa :)

   Poista
 2. Onneksi olkoon talo-projektista!! Tuollainen ihan pieni projekti kylkeen ;) Innolla odotellaan!

  VastaaPoista
 3. Wau onneksi olkoon tontista ja talosta! :D

  VastaaPoista
 4. Huippua! Itse tässä häähömpässä korkeakoulututkintoa ja muutama sata muuta luottamustehtävää, joihin liittyy isojakin projekteja.. tehneenä täytyy sanoa, että joskus tuntuu että vuorokauden tunnit ovat hieman kortilla.. Mutta toisaalta sellainen täyteläinen elämä on aika palkitsevaa kun sen onnistuu hallitsemaan jotenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ajanhallintaa tällainen projektien haaliminen toki vaatii. Itse kuitenkin taidan kuulua niihin tyyppeihin, jotka saavat sitä enemmän aikaiseksi mitä enemmän on hommaa :D

   Poista
 5. Onnea unelman toteuttamisesta!
  Olisi kyllä ehkä kannattanut rakentaa talo ensin ja pitää häät vasta sitten.. Remontti- ja rakentamishommat vaan tuppaavat koettelemaan parisuhdetta ja todelliset karvat tulevat esiin, mutta uskon, että teillä on suhde sen verran vakaalla pohjalla, että se yhden talon kestää.
  Onneksi oma talo on ollut valmis jo muutaman vuoden. Yhden parisuhteen se vei, mutta sain jotain parempaa tilalle; tulevan aviomieheni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän ehdotin häiden siirtämistä, mutta mies oli sitä mieltä, että häät pidetään. Tavallaan tykkäänkin tästä kombosta, kun on jotain muutakin odotettavaa kuin talon valmistuminen. Aina kuulee näitä tarinoita rakennusprojektin pilaamista suhteista, mutta eiköhän ne suhteet kaatuisi ilman rakentamistakin. Tuleepahan testattua parisuhde kunnolla :D

   Poista