sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Walking down the aisle

Olen keksinyt vihdoinkin yhden jutun, jonka suunnittelu on unohtunut lähes kokonaan. Vihkitilaisuuden puitteet. Meillehän ei siis tule kirkkovihkimistä tai siunausta tai mitään muutakaan kirkkoon liittyvää, vaan vihkiminen olisi tarkoitus hoitaa juhlapaikalla. Tila on aika ihanteellinen tähän, koska sali on jaettu kahtia ja välissä on suuri liukuovi. Vihkiminen on suunniteltu pienempään saliin ja juhlat suurempaan. Vieraat voitaisiin ohjata sisään pienemmän salin ovesta, jolloin he eivät näkisi varsinaista juhlatilaa ennen kuin vasta vihkimisen jälkeen kun liukuovi tilojen välistä avattaisiin. Näin pitkälle olen päässyt ajatuksissani vihkimisestä, mutta jotenkin tuota tilaa pitäisi varmaan koristellakin. Kovin paljoa tuohon tilaan ei viitsisi panostaa (rahallisesti), mutta jos nyt kehittelisi jonkinlaisen "kirkkokäytävän" ja "alttarin". 

Aloitin tämän asian pohtimisen eilen illalla ja selasin Pinterestiä lähes maanisesti löytääkseni inspiraation lähteitä. Muutama ihan hauska idea löytyikin. Tässä alla kuitenkin kuva vielä tuosta tilasta ja miten se oli koristeltu viime helmikuisissa häissä. Samat tuolit tulee olemaan käytössä meilläkin ja tuon "lautakäytävän" voisin kopioida, mutta muuten pitää kyllä keksiä vähän kesähäihin sopivampaa koristusta. 

Kuva: Tehdas 108, kuvaaja: Lauri Haavikko

Mitä jos käytävä olisi tosiaan esim. laudoilla päällystetty ja sitä reunustaisivat vain kukan terälehdet? Ei mitään käsitystä mitä nuo terälehdet tulisivat maksamaan, mutta noin muuten. Onko liian tylsä?


No, se käytävästä. Alttari on tietysti tärkeämpi, koska se on vihkitilaisuuden kiintopiste ja näkyy varmasti kaikissa kuvissa erittäin hyvin. 

Kankaista saisi näyttävän taustan, mutta onko turhan kallis ja työläs...
Kangasta tässäkin, mutta yksinkertaisemmin ja värikkäämmin.
Raksalavat hyötykäyttöön?

Tässä nyt muutama idea. Lavat olisi ainakin edullinen ratkaisu, koska niitä meille kertyy rakentamisen edetessä varmasti ihan reilusti. Pakko niitäkin olisi kuitenkin jotenkin koristella, mutta miten... Tästäpä sainkin itselleni siis seuraavan häädilemman. 

Olisikohan muilla ehdotuksia käytävän ja alttarin koristeluun? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti