tiistai 30. kesäkuuta 2015

Mitä heitetään?

Hyvin huomaa, että tuo yksi aika tärkeä osio häistä on jäänyt todella vähälle huomiolle, kun nyt keksinkin koko ajan juttuja, jotka on miettimättä. Eli edelleen se vihkiminen. Tai oikeastaan tällä kertaa sen jälkeen tapahtuva juttu: poistuminen ja siihen liittyvä heittäminen. Yleensähän tuo heitto-osuus tulee siinä vaiheessa, kun kaikki muut seisovat kirkon ulkopuolella ja hääpari tulee ulos vasta sen jälkeen. Mutta entä jos ei ole sitä kirkkoa eikä oikeastaan ole järkevää syytä ulos poistumiselle? Meillä kun vihkiminen tapahtuu samassa rakennuksessa kuin varsinaiset juhlat ja tarkoitus olisi siirtyä juhlatilaan avaamalla salien välissä oleva liukuovi. Tuntuisi siis hassulta ajaa vieraat ensin pihalle heittelyä varten ja sitten takaisin sisälle saman salin kautta. Voiko tuon heittämisosuuden hoitaa siis sisällä? Ja vielä parempi kysymys, missä vaiheessa se pitäisi hoitaa? Eihän se kai ole edes pakollista, mutta luulen koko tilaisuuden jäävän vähän nysäksi, jos meidän päälle ei heitetä mitään. Se on vähän niinkuin vihkimistilaisuuden loppu ja juhlan alku. 


Sisällä "heittoroskien" siivoaminen olisi ainakin helpompaa kuin ulkona. Tällä hetkellä tuo sisäversio kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta, mutta vielä pitäisi keksiä mitä heitetään ja missä vaiheessa. Jenkeillähän tuota heittelyä harrastetaan milloin missäkin vaiheessa ainakin kuvien perusteella. Yksi vaihtoehto olisi siinä vaiheessa, kun hääpari kävelee käytävää pitkin pois alttarilta. Tämä vaatisi kyllä vieraiden ohjeistamista (kaaso tai bm) ennen vihkimisen alkua, jotta kaikki ymmärtäisivät heittää oikeassa kohdassa. 


 Tietysti heittämisen voisi vaihtaa huiskutustikkuihin, jolloin roskaa ei syntyisi. Jotenkin nuo tikut ei vaan tunnu meidän jutulta (tai mun, koska mieheltä ei ole kysytty). Ja kuvissa se heittäminen näyttää vaan niin kivalta, että pitäähän se saada mukaan. Mutta jos heittäminen tapahtuu sisällä, niin mikä olisi sopiva heittomateriaali. Saippuakuplat on tosi kivoja, mutta ehkä ne toimii paremmin ulkona. Ruusunterälehtiäkin mietin, mutta niiden aiheuttama sotku vähän arveluttaa. Riisit sun muut pienet jyvät voi unohtaa heti, koska en halua joutua keräilemään niitä päästäni vielä viikonkin kuluttua. Googlaamalla ja Pinterestiä tutkimalla löysin vaikka mitä heittoideoita: paperilennokkeja, rantapalloja, paljetteja, kuivattuja pikkukukkia... Tai sitten voisi käyttää ihan perus paperisilppua. Esim. meidän häissä pinkkiä ja kultaista paperia vain pieneksi leikattuna. Jos oikein alettaisiin hifistelemään, leikattaisiin paperit johonkin muotoon, esim. ympyröiksi, sydämiksi tai kukkasiksi. Tai sitten vaan rehellisesti silputtaisiin jotakin sinne päin. Olisipahan ainakin edullinen vaihtoehto, mutta en taas tiedä siitä sotkun määrästä ja siivousoperaatiosta. 


Onko muilla suunnitelmissa sisällä tapahtuvaa heittämistä? Minkälaisia heittoideoita löytyy?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti