perjantai 18. syyskuuta 2015

Kenkähullun pohdintoja

Olen jo aikaisemmin maininnut lievästä kenkämaniastani. Taisin kertoa myös alkuperäisestä ajatuksestani astella alttarille vanhoissa ylioppilaskengissäni. Lopulta omissa häissään pitäisi kuitenkin kai olla uskollinen nimenomaan itselleen ja tyylilleen niin, että tuntee olonsa parhaaksi mahdolliseksi. Tästä syystä oli "pakko" saada hauskat ja erikoiset hääkengät ja kenen muun suunnittelijan mallistosta tällaisia löytyisi kuin Minna Parikan. Ihastuin viime vuonna Parikan pupukenkiin, joissa pääosaa näyttelivät korvat ja ihanat tupsut. Yksi malli nousi tuolloin ylitse muiden ja, koska se tyyppi, jonka kanssa olen sinne alttarille astelemassa ymmärtää fiksaationi kenkiin ja erityisesti korkeakorkoisiin sellaisiin, paljastuivat nämä ihanuudet joululahjapaketista.

Minna Parikka Jessica

Saatuani nämä ensimmäistä kertaa jalkaani taisin todeta ääneen, että päivä ei mitenkään voi olla huono tällaiset kengät jalassa. Yhdet häät olen näissä nyt ehtinyt juhlia ja pupukengät ovat edelleen päivänpelastus. Hauskan ulkonäön lisäksi Parikat ovat myös hyvät jalassa onnistuneen muotoilunsa ansiosta.

Mikä pohdintapostaus tämä sitten muka on, kun kengät jo kaapista löytyvät? No, näissä tupsutapauksissa on korkoa 11cm ja jokainen korkeissa koroissa päivänsä viettänyt tietää, että tällaisissa korkeuksissa ei jaksa juhlia koko iltaa pitkän päivän päätteeksi. Ratkaisuja tilanteeseen on vain yksi: toiset hääkengät! Mikäs sen mukavampaa! Ja ennen kuin kukaan pääsee älähtämään meidän hääbudjetista, jossa ei todellakaan ole varausta enää yksillekään kengille: en suostu laskemaan kenkiä häämenoksi. Monet tuntuvat ostavan nimenomaan hääkengät eli kengät, joiden tarkoitus on alunperinkin olla jalassa vain tuona yhtenä päivänä ja sitten ne myydään eteenpäin tms. Itse haluan sijoittaa roposeni vain sellaisiin jalkineisiin, joiden uskon päätyvän käyttöön myöhemminkin.

Ja mitä vaihtoehtoja olenkaan keksinyt tähän mennessä? Lisää Parikoita tietysti! Suuri yllätys, että näilläkin on häntä ja korvat...

Minna Parikka Miffy

Uudempi malli tupsukengistä vain 6cm korolla eli näillä jaksaisin kyllä varmasti bailata "pilkkuun asti" käytettyäni virallisemmassa osuudessa noita korkeampia kavereita.


Minna Parikka Bugs
Minna Parikka Purr (kuva Ebaysta)

Jalkojani säälivänä ihmisenä olen kuitenkin pohtinut myös matalia kenkiä. Parikan Purr-kengät ostaisin nyt vaikka heti, jos jostain sellaiset vielä tulisi vastaan oikeassa koossa. Näitä on valmistettu myös mustana, mutta olisihan siniset aika hienot (myös häissä). Bugseja taitaa vielä saadakin, mutta ne eivät sytytä ihan samalla tavalla kuin kissakorvaiset Purrit.

Mutta voinko vaihtaa 11cm korot täysin mataliin kenkiin? Mekon helma lyhennetään kuitenkin noille korkeille sopivaksi. Valtava dilemma...

1 kommentti: