maanantai 12. lokakuuta 2015

Uusi Häät-lehti


Vielä viime viikon alussa piti oikein miettimällä miettiä postausaiheita ja nyt niitä olisi vaikka kuinka, kun vaan ehtisi kirjoittamaan. Pitäisi varmaan purkaa Save the Date -messujen antia, mutta taidanpa kuitenkin kertoa ensin tästä päivästä ja postin tuomisista. Tänään on ollut kaikinpuolin aika kiva päivä. Tai no, mies lähti viikoksi reissuun eikä se tietenkään ole millään tavalla kivaa, varsinkin kun itsellä on koulusta lomaa tämä viikko. Mutta jos ei lasketa miehen reissua, niin muuten on ollut ihan loistava päivä. Tosiaan loma alkoi ja saan jopa ihan oikeasti viettää lomaa, koska töitäkin on vaan kahtena päivänä tällä viikolla. Vietin useita tunteja etsien tulevaan taloomme sopivia laattoja ja iltapäivä kului äitini luona, jossa myös kummityttöni oli kylässä. Kaiken kruunasi postilaatikkoon ilmestynyt uusin Häät-lehti, jonka tietysti innoissani selasin jo läpi. Kaikkia sivuja en ehtinyt vielä lukea tarkemmin, mutta jo tällä lyhyellä katsauksella bongasin aika monta mielenkiintoista juttua. 

Lehdessä oli haettu vähän art deco -henkeä, ainakin puku- ja kattausjutuissa. Itse lämpenen tällaiselle tyylille, vaikka meidän häissä ei Great Gatsby -meininkiä nähdäkään. Juuri sanoin Save the Date -messuilla mukana olleelle työkaverilleni, että jos meidän häät olisikin talvella, haluaisin kunnon old Hollywood -tyyliä ja glamouria. Tuollaisen samppanjatornin ottaisin kyllä ihan näihin kesähäihinkin mielelläni. Mitenköhän se sopisi kultaisten eläinten ja pullojen seuraan tehtaaseen? Voi, kun saisi suunnitella monet häät...Olen aina tykännyt lehtien pihistä tai panosta -jutuista, oli sitten kyse häistä, sisustuksesta tai pukeutumisesta. Jokaisessa Häät-lehden numerossa (ainakin kaikissa, jotka olen itse lukenut) on tällainen aukeama aina vähän eri tyylisiä häitä ajatellen toteutettuna. Tällä kertaa panosta-sivun summana komeili 46 660€ ja pihistä vaivaiset 1989€ eli taidan kuitenkin toistaiseksi kallistua enemmän tuonne pihistä-osastolle.


Muiden häätarinoiden lukeminen on ihan yksinkertaisesti ihanaa. Sen takia kai luen niin maanisesti muiden hääblogejakin. Vaikka oma tyyli olisi ihan erilainen kuin jonkun toisen, voi näistä saada silti hyviä ideoita toteutettaviksi myös omissa häissä. Tästä lehdestä löytyi yksi erityisen mielenkiintoinen pari lähinnä paljon puhutun pienen budjetin takia. Voiko alle neljällä tonnilla oikeasti saada järjestettyä hienot häät? Ainakin näistä kuvista päätellen voi. Ja tämä taas todistaa sen, että kaiken voi toteuttaa omalla tyylillä eikä rahaa tarvitse välttämättä hassata yhteen päivään sitä maagista kymppitonnia, mikä tuntuu olevan se yleisin hääbudjetti. Ja sitä paitsi, näissä häissä oli pariskunnan koirakin mukana. Miksei meidän koirat osaa käyttäytyä niin hyvin, että ne uskaltaisi kutsua juhliin myös?


Ja myös tästä lehdestä löytyi valmis to do -lista omiin tarpeisiin muokattavaksi. Taitaa olla vakiokalustoa jokaisessa häälehdessä (niin suomalaisissa, ruotsalaisissa kuin brittilehdissäkin), mutta ehkä hyvä niin. Eipähän mene ohi ainoaltakaan morsiamelta, joka ostaa edes sen yhden häälehden (tai saa vaikka kaverilta lainaan tai kaasolta, joka on hoitanut näitä hommia joskus aikaisemminkin ja keräillyt häälehtiä nurkkiinsa). 


Jos jotain jäi puuttumaan, niinkuin aina varmasti jää, niin häämatkat jäivät kyllä aika vähälle huomiolle. Varmaan tähän tuli kiinnitettyä tällä kertaa enemmän huomiota kuin aikaisemmin häälehtiä lukiessa, koska häämatka on pyörinyt mielessä viime aikoina muita juttuja enemmän. Jotain juttua oli Palm Springsistä ja Lontoosta, mutta ehkä olisin kaivannut jotain enemmän. Tai sitten kohteet eivät tällä kertaa olleet juuri minua kiinnostavia. Tosin Lontoo kyllä kiinnostaa aina. No, joka tapauksessa lehti oli mukava lisä tähän muutenkin ihanaan päivään.

Uusin Häät-lehti löytyy ke 14.10. lehtipisteistä kautta maan, jos et sellaista vielä onnistunut näppeihisi saamaan esim. Save the Date -messuilta viikonloppuna. 

Lehti saatu Häät-lehden toimitukselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti