maanantai 8. helmikuuta 2016

Pienissä häissä

Jokin aika sitten sain viestin työkaveriltani, jonka kanssa olimme ehtineet häähössöttää jo jonkin verran ja jonka oli tarkoitus mennä naimisiin peräti samassa paikassa kuin meidän. Viestissä luki, että nyt iski hääkriisi. Ensimmäisenä tuollaisesta kai ajattelee, että kai ne häät vielä on tulossa, koska nykyään aina silloin tällöin kuulee viime metreillä peruuntuneista häistä. Mutta ei sentään, tämä pariskunta oli vain tullut siihen tulokseen, että isot häät kaikkine krumeluureineen eivät olleetkaan heitä varten ja niinpä he olivatkin peruneet juhlapaikan ja ryhtyneet suunnittelemaan hiukan vähäeleisempää vaihtoehtoa. Tämän viestittelyn jälkeen jäin mielenkiinnolla odottamaan mitä seuraavaksi tapahtuisi. Muutama viikko sitten sain kutsun häihin. Kutsu ei ollut tunteja vaatinut askartelusuoritus, vaan Facebookin tapahtumakutsu. Hiukan myöhemmin tapahtumasivulle ilmestyi hääinfo, josta kävi ilmi kaikki tärkeimmät asiat: lahjatoiveet, pukukoodi, tapahtuman luonne...

Viime perjantaina pääsin todistamaan tätä hieman erilaista hääjuhlaa. Hääpari oli käynyt sanomassa toisilleen tahdon aikaisemmin päivällä maistraatissa aivan kahdestaan, todistajinaan valokuvaaja ja maistraatin työntekijä. Juhlapaikkana toimi tamperelaisen yökerho Glorian yläkerta ennen baarin aukeamista koko kansalle. Myöhemmin illalla kävi ilmi, että pariskunta oli tavannut toisensa ensimmäistä kertaa vuosia sitten nimenomaan tässä kyseisessä paikassa. Morsian oli pukeutunut valkoiseen mekkoon ja sulhasella oli tumma puku. Oli pientä purtavaa, kakkua, vieraskirja ja kyyneleet silmiin nostattavia puheita. Oli rentoa jutustelua ja paljon naurua. Juuri ennen yökerhon ovien aukeamista morsian esitti sulhaselleen Paramoren kappaleen Still into you.

Illan kuvasaldo jäi onnettomaksi, mutta yleensä se kertookin hauskasta illasta ilman puhelimen näpräämistä. Tässä Facebookista kähvelletty kuva illan juhlakaluista.

Häihin ei tarvita suurta vierasmäärää, hienoa juhlatilaa, gourmet illallista tai kuukausien suunnittelua. Riittää, että on mies ja nainen, jotka haluavat viettää loppuelämänsä yhdessä. Loppu on kiinni siitä, mitä itse haluaa omalta juhlapäivältään.

Mikäli siis häästressi uhkaa kasvaa liian suureksi, kannattaa ehkä pysähtyä miettimään millaiset ne unelmien juhlat todella ovat.
4 kommenttia:

 1. Kiitos Pee! <3 Tämä valoi uskoa siihen, että vieraillakin oli meidän häissä kivaa, vaikka käytännön järjestelyt ei olleetkaan ihan priimaa... :D

  t. Kuvan rouva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli ehdottomasti hauska ilta! Ei ne käytännön jutut tarvii olla ihan justiinsa, kunhan tunnelma on hyvä :)

   Poista
 2. Tässä kyllä hienosti tulee esiin se, että häissä tärkeintä on hääpari ja heidän toiveensa ja mukavuusalueensa. Jos suuret häät eivät tunnu omalta, niin kuka pakottaa! Kuulostaa ihanalta ja omaperäiseltä juhlalta, joka varmasti on ollut juhlittavien näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. Itsellekin nämä juhlat olivat pieni herätys juurikin sen suhteen, että häät voi järjestää pienestikin ja silti ne ovat ihan oikeat häät. Ja juhla oli aivan ehdottomasti juuri tämän hääparin näköinen :)

   Poista