tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kotiinpaluu

Huh huh... Aika raskasta on lomailu, kun vieläkin nukuttais. Jet lagi painaa päälle, mutta maanantaina alkanut ihan ensimmäinen harjoittelu opiskeluista ei ole antanut armoa. Mutta eipä inistä, koska olihan se reissu ihan mahtava! Voin ehdottomasti suositella Miamia matkakohteena ja miksei häämatkavaihtoehtonakin. Erityisesti tähän aikaan vuodesta säät ovat enemmän kuin loistavat (about +30°C ja aurinko paistaa aina vaan) ja tekemistä riittää joka lähtöön.


Shoppailua käytiin harrastamassa Yhdysvaltojen suurimmassa outletissa Sawgrass Millsissä reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Miamista. Vähän jouduttiin pettymään, koska meidän tyyliin sopivia vaatteita ei hirveästi löytynyt, mutta onneksi Niken factory store pelasti ja urheilukamaa lähti mukaan ihan mukavasti.


Ehdoton kohokohta oli Kennedy Space Center Orlandon korkeudella. Aivan mahtava mesta, jos yhtään kiinnostaa historia ja avaruushommat. Aika isänmaallinen meininki siellä tietysti oli, mutta eiköhän se ole tuollaisissa paikoissa odotettavissa jenkkilässä. Kyseessä on sellainen elämys, mitä ei pääse kokemaan oikeastaan missään muaalla maailmassa (ainakaan minun tietääkseni). Häämatkallakin tämä olisi varmasti vähintäänkin monen miehen, mutta myös varmasti naisten unelmakohde.


Urheilun ystäville Miamista löytyy NHL:lää, baseballia ja korista ihan mukavan kokoisista halleista. NHL ei ole Floridassa erityisen suosittua, joten Panthersien pelin katsominen saattaa olla jopa uuvuttava kokemus (meikäläinen melkein nukahti, krhm...). Miami Heats räjäytti kuitenkin potin. En todellakaan ole mikään suuri penkkiurheilun ystävä ja vielä vähemmän katson korista, mutta tämä oli kyllä sellainen show, että oksat pois. Alkuun kunnon pyrot, järjetön meteli ja väliajoilla tanssivia mimmejä, mummoja ja lintuja. Vai mitä mieltä olette näistä Golden Oldieseista?


Kaiken tämän touhuamisen lisäksi Miamista löytyy tietenkin se kuuluisa beach. Ja mikä ranta se onkaan! Valtavan pitkä kaistale ihanan pehmeää vaaleaa hiekkaa. Eikä tämä suinkaan ole ainoa ranta lähistöllä, vaan halukkaat voivat ajella myös useille muille rannoille esim. Keywestin suuntaan. Meillä rantatouhut jäivät aika vähälle, koska tykätään enemmän touhuta kaikkea muuta kuin auringossa levyttämistä. Keywest olisi kuitenkin ollut varmasti näkemisen arvoinen ja touhuajille sopisi varmasti myös Evergladesin kansallispuisto.


Miamin letkeä meininki on omiaan rentoutumiselle ja ajantajun kadottamiselle. Meillä oli asunto vuokrattuna downtownista Brickellin alueelta pilvenpiirtäjien keskeltä ja olimme todella tyytyväisiä tähän sijaintiin. Asunnon vuokraamista kannattaa harkita myös muilla reissuilla, koska saatiin huomata vuokraamisen olevan ainakin tässä kohteessa hotellia halvempi vaihtoehto. Käykääpä siis ennen seuraavan matkan varaamista katsastamassa Airbnb:n tarjonta. Auton vuokraaminen Miamissa ei ole välttämätöntä, mutta suositeltavaa. Autoilu on jenkeissä aika halpaa Suomeen verrattuna ja antaa aivan erilaisia vapauksia liikkumiseen kuin julkisiin tukeutuminen.

Paluumatkalle piti ostaa tietty yksi häälehti. 

Miltäs kuulostaa? Lähtisitkö näillä suosituksilla Miamiin lomalle tai vaikkapa häämatkalle?

P.S. Pahoittelut puhelinkuvien huonosta laadusta. Kunnon kameraa ei jaksattu raahata mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti