keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

We have a place!

Kyllä! Nyt vihdoinkin sain vastauksen meidän juhlapaikan yhteyshenkilöltä ja meillä on paikka varattuna elokuulle 2016! Tosin varaus on alustava paikan puolesta, koska he eivät pysty ihan noin pitkälle ennustamaan vielä omaa toimintaansa, mutta eiköhän meidän hääpäivä nyt kuitenkin ole lyöty lukkoon. Helpottaa paljon muita järjestelyitä.

Ja mikä tämä mahtava paikka nyt sitten on? Sehän on Tehdas 108 Nokialla! Ennen kuin esittelen Tehdasta tarkemmin, kerron miten tähän päädyttiin.

Kuten jo ihan ensimmäisissä postauksissa totesin, etsinnässä oli joko industrial-henkinen tai vanha latomainen tila. Industrial tuntui ehkä kuitenkin enemmän meidän jutulta, mutta latoja/navettoja oli tällä alueella enemmän tarjolla (joskaan ei niitäkään kovinkaan montaa). Yhteensä kävimme paikan päällä katsastamassa kolme paikkaa. Ensimmäisenä juurikin Tehtaan, joka meikäläiseen kolahti jo silloin, mutta mies vähän vielä epäröi. Sitten mentiin navettalinjalle ja vierailtiin Karllundin kivinavetassa Toijalassa. Paikka on erittäin kaunis ja varmasti aivan ihana kesähäille, kun vanhan navetan parven saa tanssikäyttöön. Meille kynnyskysymyksiksi muodostuivat kuitenkin hinta ja poistumisaika. Ensi kesän hinnaksi kerrottiin 1200€ ja juhlat pitäisi lopettaa klo 24. Eiköhän tuohonkin kellonaikaan mennessä ehtisi juhlat juhlia, mutta ei haluta tiukkaa aikataulua meidän häille, joten jouduttiin unohtamaan tämä.

Kuva Karllundin kivinavetta
Sitten vuorossa oli Ali-Marttilan tila Kangasalla. Jälleen kerran oikein kaunis paikka, sijainti ehkä hiukan parempi Tampereeseen nähden kuin Karllundilla. Hintaa juhlatallilla vuodelle 2016 on 1150€ klo 24 asti ja lisätunteja saa ostaa klo 02 asti hintaan 100€/h. Puolen yön jälkeen ei saa enää bändi soittaa. Sama juttu kuin Karllundin kanssa, hintaa meidän budjetille hiukan liikaa ja taas ihme aikatauluja.

Kuva Ali-Marttila
Nämä kummatkin sopivat muilta osin meidän kriteereihin: omat ruuat ja juomat saa viedä, ei liian kaukana Tampereelta, rouheaa fiilistä, mahtuu 100 hlöä.

Mutta sitten siihen parhaista parhaaseen: Tehdas 108. Ensimmäiset häät täällä järjestettiin vasta tämän vuoden ystävänpäivänä, joten mikään tunnetuin paikka ei ole kyseessä. Tila on todella tehdasmainen eikä sitä ole turhan paljoa kunnostettu. Porukkaa tänne mahtuisi huomattavasti enemmän kuin mitä meidän vieraslistalta löytyy, mutta eiköhän meidänkin juhlaväellä saada tilaan hyvä tunnelma. Paikan sijainti on ihanteellinen: Nokian rautatieasemalta kävelee tänne n. 10 min ja Tampereelta matkaa on alle 20km. Vieraat voivat siis majoittua halutessaan joko Nokian Edenissä tai jossakin Tampereen hotelleista. Huolimatta näin keskeisestä sijainnista, Tehdas on omassa rauhassaan Nokianvirran kainalossa pienellä saarella. Tehtaan päädystä saa auki isot pariovet, jolloin vieraat voivat olla myös ulkona. Kaiken lisäksi samassa paikassa voidaan järjestää koko päivän ohjelma: pienemmässä hallissa vihkiminen ja isommassa juhlat. Logistiikka-asiat ratkaistu! Juhlia saa vaikka klo 04 asti. Ainoa huono puoli on keittiön puuttuminen, mutta catering-firmojen mukaan tämä ei tuota ongelmia.

Kuva Tehdas 108
Aivan näin askeettisessa kunnossa tila ei ole, vaan seuraava kuva antaa ehkä enemmän osviittaa nykytilanteesta.

Kuva Tehdas 108 Varjofesteiltä
Tuossa näkyy "keittiö/baari" ja ne isot päätyovet. Odotan jo innolla, että niistä helmikuisista häistä ilmestyy kuvia Tehtaan sivuille. Tulen varmasti höpöttelemään tästä mestasta vielä useaan otteeseen ennen varsinaista H-hetkeä. Nyt kuitenkin pitää sanoa heipat melkein pariksi viikoksi, koska se aikaisemmin mainitsemani Miamin reissu alkaa perjantaina. Jiihuu!!! On sitä odotettukin kaiken tämän myllerryksen keskellä.

Mitä mieltä olette meidän paikkalöydöstä? Ihanaa industrialismia vai kamalaa kovaa betonia?

P.S. Paikan lisäksi saatiin juuri vahvistettua meidän häiden kuvaajat. Potreteille ja dokumentaariselle kuvaukselle on kuvaajat erikseen, mutta saadanpahan dokumentoitua potrettikuvauskin behind the scenes -tyyliin. Näin ne hommat vaan lähtee rullaamaan!

16 kommenttia:

 1. Teollisuushenkisyys häissä on häätyyleistä oma suosikkini. Paikka näyttää huikeelta. Harmi ettei sivuilla vielä ollut kuvia ekoista häistä. Onnea upeasta löydöstä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kuvia täälläkin odotellaan. Pitääkin muistaa vinkata täällä blogissakin, kun kuvia löytyy.

   Poista
 2. Jeejeejeee!!! :) Tykkään, ylläri! :D

  -R

  VastaaPoista
 3. Herranjestas miten hieno! Me suunnitellaan kans teollis/romanttis -häitä, ja paikkana olis Haulitehdas Tampereella. Vitsi noi korkeat katot. Ihan törkeen hieno paikka! Melkein tekee mieli ottaa itse takapakkia ja vaihtaa paikkaa Nokialle.. :D No ei vaiskaan. Upeen paikan ootte löytänyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haulitehdasta mekin vähän mietittiin, mutta kaverit pitää siellä häät samana vuonna. Ei viitsitty sitten alkaa matkimaan heitä :)

   Poista
 4. Voi apua, mun unelmien hääpäikan ootte löytänyt!:) Ihastuin jo tuohon ekaan kuvaan vaikka onkin askeettinen<3 Harmi, ettei täältä meiltä päin vastaavaa löydy tai kun löytyi niin niitä ei vuokrattu. Niin ja hyvää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loma tulee kyllä tarpeeseen :)
   Tuon paikan löytyminen oli kyllä ihan älytön sattuma. Ei kaikista helpointa ole löytää tämän tyyppisiä tiloja ja täälläkään päin ei näitä turhan montaa ole. Google sai laulaa tuntikaupalla :D

   Poista
 5. Aivan ihana paikka! Nyt oon kyllä ihan avoimen kateellinen :D minäkin rakastuin JO tuohon ekaan kuvaan paikasta kaikessa askeettisuudessaan!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva löytö, tästä pitääkin vinkata! (: teollisuus/tehdasmaisuus häissä näyttää vaan nostavan päätään ja monia kiehtoo tyylin rouheus ja rentous.

  VastaaPoista
 7. Upea tila, laitoin heti viestiä paikasta! Thääänks! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tämän löydön jakamisesta on iloa muillekin :D

   Poista
 8. Mikä on paikan vuokra viikonlopulta?

  VastaaPoista
 9. Ainakin tälle vuodelle 500€ + vahtimestarin palkka klo 20 eteenpäin. Laskettiin, että yhteensä tila tulee maksamaan noin 700€, jos juhlimme klo 02 asti. Muutokset ensi vuodelle ovat vielä mahdollisia, mutta toivotaan hintojen pysyvän näissä lukemissa.

  VastaaPoista
 10. Meidän häämme pidetään myös Tehdas 108:ssa toukokuun 2016 lopulla. Jään kiinnostuneena seurailemaan blogiasi mm. juhlapaikan koristelupostauksia odotellen (vaikka tyylimme taitavat olla aika erilaiset). ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa hauskaa, että Tehdas alkaa löytää juhlijansa :)

   Poista
 11. Ihana paikka! Mulla ei häät ole vielä tiedossa lähimainkaan mutta tulevaisuudessa kylläkin. Minuun kolahti tämä tosi kovaa koska olen lapsuuteni viettänyt Nokian Kerholan kupeessa ja seikkailut tuota Nokianvirran viertä :) Olen haaveillut että jos joskus häät saisin järjestää kirkko olisi Nokian kirkko mutta paikkana Nokian muut mestat ovat joko liian kalliita tai väärän tyylisiä. Tämä olisi minusta aivan nappi paikka häiden viettoon! Toivottavasti hinnat pysyvät kohtuullisina ja paikka toiminnassa :) Ihania häitä teille :)

  VastaaPoista