keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Music, please!

Olen tässä pohtinut jonkin verran jo meidän häiden musiikkipuolta, mutta mitään suunnitelmia ja haaveita tarkempaa en ole vielä saanut aikaiseksi. Facebookin Häät 2016 -ryhmässä joku juuri pohti erilaisia musiikkivaihtoehtoja ja soittaako musiikkia ruokailun aikana vai ei. Lähtipä omatkin aivorattaat pyörimään näiden kysymysten myötä.

Olen varmasti jo maininnut oman perheeni musikaalisuudesta. Itse en valitettavasti ole siitä perinyt kuin rippeet, mutta erityisesti isäni ja yksi siskoistani osaavat musiikin saralla kaikenlaista. Siskoni olenkin jo varannut laulamaan edes muutaman kappaleen häissämme ja toivon, että hän esiintyisi juurikin vihkimistilaisuudessa. Hänelle laitan biisitoiveita aina kun hyvältä kuulostava kappale tulee eteen tai palautuu mieleen. Onneksi siskoa ei tarvinnut juurikaan tähän tehtävään suostutella, varmaan hän tätä odottikin jo kuultuaan meidän kihlautumisesta.

En halua tietenkään valjastaa siskoani tai isääni koko illaksi mikrofonin ääreen, joten muutakin musiikkia pitäisi keksiä. Live-musiikki on ehdottomasti meidän valinta, mutta kenen esittämänä ja minkälaista musiikkia. Joku bändi olisi kiva löytää, mutta kohtuullisella hinnalla. Bändin tyyli saisi olla moneen makuun sopiva: menevää tanssimusiikkia, mukana laulettavia suomalaisia, ehkä muutama valssi ja jotain vähän rokahtavampaa. Meillä on miehen kanssa osittain samanlainen ja osittain todella erilainen musiikkimaku. Kumpikin tykkää kuunnella Lana Del Rayn kaltaista kultakurkkua ja rokimpi musiikki uppoaa meihin kyllä. Painotukset on kuitenkin aika erilaiset: itse kallistun ehdottomasti enemmän tuonne Lanan tyylin puolelle ja mies taas jaksaa kuunnella (meikäläisen sanoin) örinämusiikkia tuntikaupalla. Jonkinlainen mukava kombo näistä pitäisi sitten saada aikaiseksi. Ehkä ne pahimmat örinät pitää kuitenkin hääpäivästä unohtaa. Bändiä ajattelin alkaa kysellä tuttujen kautta esim. opiskeluporukoista löytyy paljon musikaalista väkeä ja heidän bändejään olen jo kuullutkin vuosijuhlassa.

Entäs se ruokailumusiikki? Eräissä häissä oli pianisti, joka soitti jazz-sovitettuja elokuvista tuttuja kappaleita. Tämä oli ihan älyttömän hieno ratkaisu ruokailun aikaiseen musiikkiin! Tutuista biiseistä sai myös aikaiseksi keskusteluja vähän tuntemattomampienkin kanssa. Luulen kuitenkin, että pianistin palkkaaminen ponnahtaa taas sellaisiin summiin, että sen voi unohtaa samantien. Todennäköisin vaihtoehto on Spotifyn kautta soitettu valmiiksi kasattu lista sopivaa taustamusiikkia. Ellei sitten keksitä vielä jotakin parempaa vaihtoehtoa. Musiikkia on ruokailunkin taustalla mielestäni hyvä olla, koska se luo tunnelmaa ja parhaimmillaan antaa tosiaan jopa puheenaiheita.

Bändin lopetettua soittamisen vieraat ovat toivottavasti vielä innostuneita tanssimaan lisää, joten menomusaa tarvitaan. Tämä loppuillan/yön biisikimara saa luvan tulla Spotifysta. Pitää vaan alkaa kerätä hyviä tanssibiisejä listalle jo nyt, ettei tule turhaan kiire tällaisen asian kanssa.

Sitten se haastavin biisivalinta: häävalssi/-tanssi. En ole ollenkaan varma, haluanko tanssia nimenomaan valssia. Jos siihen päädytään, pitää ehkä käydä jossain tanssikurssilla terästämässä taitoja, ettei olla ihan pökkelöinä tanssilattialla. Tällä hetkellä houkuttelevammalta kuulostaisi häätanssi. Tämä lähinnä sopivien kappaleiden takia. Perinteiset häävalssit ei oikein iske meikäläiseen, mutta häätanssiin sopivia biisejä olen löytänyt jo vaikka kuinka monta. Kun päästään johonkin lopputulokseen tässä asiassa, niin seuraava päätös on edessä: miten se esitetään. Spotifysta soitettu voisi toimia, mutta onko se sitten vähän tylsä ratkaisu. Livenähän se pitäisi kuulla, mutta version pitäisi olla juuri oikeanlainen. Voipi olla, että sisko saa tästäkin nakin.

Loppuun muutama häätanssiksi mielestäni sopivaa biisiä (kaikissa ei ehkä sanoitukset ole ihan teeman mukaiset, mutta väliäkö sillä).

Minkälaisia häävalssi tai häätanssi ajatuksia muilla on? Biisiehdotuksia otetaan vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti