torstai 28. toukokuuta 2015

Epäviherpeukalon kukkamietteitä

Pihat ovat heräämässä täyteen kukoistukseensa ja tämä saikin minut miettimään jo nyt meidän hääkukkia. Kukat ovat tärkeysjärjestyksessä aika viimeisimpien joukossa, mutta toki me halutaan niitä kuitenkin. Ilman kukkia juhlatilasta saattaisi tulla kolkon oloinen eikä ehkä tarpeeksi juhlava. Kukkatietous on tässä perheessä aika huonolla tolalla, eikä meillä ole mitään hajua millaisia kukkia meidän häiden aikaan on mahdollista saada ja mahdollisimman edullisesti tietenkin. Itse kasvattamalla saisi tietysti halvimmat kukat, mutta kun on viherpeukalo keskellä kämmentä, ei varmaan kannata luottaa omiin kasvatustaitoihin. Äitini, jonka geenit ovat ilmeisesti periytyneet mulle aika kehnosti, ymmärtääkin sitten hiukan enemmän kukkien päälle. Puvun vientireissulla päädyttiinkin äidin kanssa juttelemaan hääkukista ja ajatukset selkenivät tässäkin asiassa hiukan.

Oikein hohtavan pinkit (fuksiaksikin sitä voisi kai kutsua) kukat ovat muodostuneet mulle jo melkein pakkomielteeksi. Niitä vaan tarvitaan kultaisten pullojen kaveriksi. Mutta mitä kukkia sitten voisi saada tässä värissä ja elokuun loppupuolella?

Krysanteemi

Daalia

Neilikka

Ehkäpä tällaisia lajeja voisi löytyä meidän pöydistä? Jotain isomman kukinnon omaavaa ja kaveriksi pienempiä neilikoita. Neilikkaa ei varmaan saa ihan kirkkaan pinkkinä, mutta sellaiset hennon vaaleanpunaisetkin voisi toimia ihan kivasti.

Ja miksi kukka-ajatukset on oikeasti nyt jo ajankohtaisia? No niiden pullojen takia. Aikaisemmin olen jo kertonut aikeistani kerätä eri kokoisia lasipulloja ja maalata ne kultaiseksi. Pullokeräys on tuottanut jo ihan hyvin tulosta. Vähän testaillessani totesin, että parhaan näköisen lopputuloksen saa, jos yhdessä "asetelmassa" on yksi iso pullo (esim. skumppa tai viini), yksi keskikokoinen (esim. somersby) ja yksi pieni (esim. happy joe). Mutta mistä sen tietää montako asetelmaa tarvitaan? Kuinka paljon noita pulloja siis pitäisi kerätä, että saisi asetelmat 90 hlön häihin?

Auttakaahan nyt siis morsianta hädässä (valtava ongelmahan tämä onkin) ja kertokaa millä perusteella olette laskeneet kukka-asetelmien määrän häissänne.

4 kommenttia:

 1. Riippuu varmaan myös pöytien muodoista, mutta itse laittaisin yhden per 6-8 henkilöä, jos on pitkät pöydät eli kymmenisen asetelmaa. Yleensä sinne pöytien väliin tulee kaikkea muutakin joten tilaa kannattaa jättää varsinkin kun nuo ovat tavallista isommat asetelmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tuo yksi per 6-8 hlöä on varmaan aika sopiva. Nyt sain vähän laskupohjaa, että kuinka paljon tarvitaan ja mitä :)

   Poista
 2. Upeinta olisi jos jokaisessa pöydässä olisi korkea kukkaasetelma. Kukkiin ei tarvitse sitoa hirveästi rahaa jos kukka-asetelmassa on yksi iso ja näyttävä kukka esim gladiolus ja muu olisi luonnosta kerättyä, nauhoja tai koristepensaiden oksia. Gladioluksen mukuloita voi nyt jo laittaa itämään omalle ikkunalaudalle ja siirtää sitten juhannuksen jälkeen multavaan kukkapenkkiin. Kukat pitää muistaa suojata ja tukea, esim. sateella, ettei sade niitä taivuta ja riko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun meillä ei enää kohta ole omaa pihaa, missä kasvattaa kukkasia :/ Uusi piha saadaan vasta häiden jälkeen käyttöön. Kiitos hyvistä ideoista kuitenkin!

   Poista