perjantai 8. toukokuuta 2015

Ruokaa juhlijoille

Hiphei! Vähän on aikatauluhaasteita taas, mutta ehdinpä kuitenkin päivittämään yhden asian tänne blogiin. Saatiin tehtyä alustava varaus catering-palveluista. Alustava sen takia, että meillä on vain alustavasti varattu juhlatilakin. Onneksi tämän catering-yrityksen omistaja ymmärsi hyvin meidän tilanteen ja saatiin sovittua, että vahvistellaan heti kun saadaan vahvistus juhlapaikasta.

Mehän ei missään nimessä haluta perinteistä häämenua gratiineineen ja possuleikkeineen. Toiveissa on ollut alusta alkaen vähän erilainen setti ja näillä näkymin melko salaattipainotteinen sellainen. Elokuussa on todennäköisesti (toivottavasti) vielä melko lämmintä, joten vähän kevyempi ruokailu on varmasti oikein toimiva ratkaisu. Salaattihan ei tarkoita kuitenkaan pelkästään perinteistä vihersalaattia (salaatti, tomaatti, kurkku) vaan tarkoituksena on kasata sopiva yhdistelmä erilaisia salaatteja. Juhlavieraidemme joukossa on myös paljon erikoisruokavalioita, jotka on otettava huomioon. Tässäkin salaattilinja toimii paremmin kuin perinteiset hääruuat, koska kaikille allergikoille/kasvissyöjille ei tarvitse tehdä erikseen omaa ruokaa, vaan jokainen varmasti löytää salaattien joukosta jotakin omaan ruokavalioonsa kelpaavaa. Toki pahimmille allergikoille valmistetaan oma salaattinsa ja se tarjoillaan ehkä hiukan muista salaateista sivussa, ettei varmasti mene vaikka pähkinää sisältävää salaattia pähkinäallergikon lautaselle. Salaattien lisäksi tarjoillaan varmaankin yhtä lämmintä ruokaa (+ erikoisruokavaliot).


Simppeliä, värikästä ja terveellistä ruokaa. "Yksinkertainen" taitaa olla meidän hääsuunnittelussa aika paljolti käytetty sana.

Ruuan lisäksi tulee sitten tietysti kakku ja karkki-/herkkubuffa. Kakustakin totesin tälle catering-firman edustajalle, että ei tarvitse hienostella koristeluiden kanssa, koska sehän on tarkoitettu syötäväksi. Tärkeintä on hyvä maku. Hyvin harvoin kukaan muistaa, minkä näköinen hääkakku oli. Ellei tietenkään satu jotain erikoista, esim. kakku tipahtaa morsiamen päälle.


Omaa silmää miellyttää jopa näinkin koruton koristelu. Eihän herkullinen kakku vaadi suuria krumeluureja. Antaa mieluummin maun puhua puolestaan.

Budjettia pitää nyt myös viilata hiukan alaspäin erään toisen ja häitä huomattavasti isomman projektin takia. Itse ehdotin jo, että mitä jos siirretään häitä vähän myöhempään ajankohtaan, mutta mies sanoi, että kyllä me häät pidetään ensi vuonna. Eli nyt sitten vaan pitää keksiä mistä karsitaan ja varmasti yksi kohde tulee olemaan vaatetus. Vaaka kallistuu siis nyt joko käytetyn tai itse tehdyn puvun puolelle ellei tule eteen jotain superhyperalennuksia. Palaan pukuasioihin varmasti pian, kunhan saan suunnitelmat hiukan selvemmiksi itselleni.

P.S. Tästä toisestakin projektista avaan pian blogin eli sisustushommista sun muusta kiinnostuneet, stay tuned!

8 kommenttia:

 1. Kuulostaapa herkulliselle! :) Suosittelisin kuitenkin esimerkiksi yhden lämpimän ruuan lisäämistä tosiaan menuun. Vaikka olisi kuuma päivä, niin kuitenkin juhlanne varmaan kestävät monta tuntia, jolloin pelkkä salaatti ei ehkä riitä. Tai miten olisi esim. "kasvis"hot dog-tarjoilu myöhemmin illalla, kun on viileämpää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän meille yksi lämmin ruoka tule tarjolle :) Lähinnä halutaan välttää sitä kymmentä erilaista lämmintä vaihtoehtoa.

   Poista
 2. Meillä tulee (siis toivon mukaan) pitsabuffet, kakkubuffet ja karkkibuffet. Jo on buffaa kerrakseen, mut minkäs teet, me tykätään. Kakut syntyvät äidin, siskon ja minun käsissä meiningillä, että jokainen leipoo oman suosikkikakkunsa. :) Tosin meillä onkin vain 40 henkilön häät. Olen kyllä ennenkin pyöräyttänyt kaikki tarjottavat saman kokoisiin juhliin itse, mutta nyt on enemmän apujoukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaahh.. Kuulostaa ihan täydelliseltä :) Herkkupuoli on mun mielestä häissä usein turhan vähäisesti edustettuna. Kakkubuffet muuttaa tämän seikan ihan totaalisesti :D

   Poista
 3. Heippa! Miten catering-palvelu suhtautui tuohon, että Tehdas 108:lla ei ole lämmintä vettä? Paikka on aivan ihastuttava, mutta mietin että saako sinne kovinkaan helposti pitopalvelua, jos lämmintä vettä ei saa tiskaamista varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän häihin tuleva catering-palvelu on hoitanut tuolla samassa paikassa jo ainakin yhdet häät, joten he tiesivät jo minkälaisissa oloissa hommat pitää hoitaa eivätkä pitäneet tilaa mitenkään hankalana. Catering tuo astiat ja vie ne likaisina pois. Alkuvuoden häämessuilla kyselin muutamalta firmalta suhtautumista tällaiseen paikkaan ja kaikki sanoivat, ettei ole ongelma :)

   Poista
  2. Okei, kiva! :) Mikä catering-palvelu teillä on? :)

   Poista
  3. Kahvila Nostalgia :) Löytyy Finlaysonilta.

   Poista