perjantai 22. toukokuuta 2015

Häiden siirtäminen

Häitä järjestäessä sopivan hääpäivän löytäminen on aikalailla kaiken lähtökohta. Jotkut valitsevat heille merkityksellisen päivämäärän ja alkavat sovittaa siihen tilaa, pitopalvelua ja muita. Toiset alkavat selvittää juhlapaikkojen aikatauluja ja valitsevat sitten vapaista päivistä itselleen parhaan. Pitää tietysti päättää myös mihin vuodenaikaan haluaa häänsä järjestää. Kesähäät ovat aika eri asia kuin keskellä talvea järjestetyt juhlat.

Meille päivällä ei ollut alussakaan kovin suurta merkitystä. Mieluiten loppukesästä, mutta päätimme etsiä ensin tilan ja kuunnella mitä päiviä sopivalla paikalla olisi vapaana. Kun löysimme Tehdas 108:n, he eivät osanneet sanoa vielä mitään kesästä 2016, joten vaihtoehtoina oli lähes kaikki kesälauantait. Päädyimme yhteen elokuiseen viikonloppuun sen suuremmin asiaa miettimättä.

Tässä sitten viimeaikoina olenkin tajunnut, että onnistuimmepa valitsemaan yhden 2016 kesän todennäköisesti suosituimmista hääpäivistä. Tämähän tarkoittaa tietysti sitä, että silloin järjestetään aika monet muutkin häät ja kun ollaan tämän ikäisiä, alkaa häitäkin olemaan lähipiirissä ja ystävien ystävillä vähän enemmän. Huomasin joutuvani yhä useammin keskusteluun, jossa toivoin jonkun toisen henkilön siirtävän omaa hääpäiväänsä. Ymmärsin myös, että mitä pidemmälle mennään, sitä enemmän näitä keskusteluja todennäköisesti tulisi eteen. Save the date -kutsuja ei viitsi lähettää yli vuotta ennen hääpäivää eikä varsinkaan, jos hääpaikka ei ole aivan 100% varma. Miten siis välttää vieraskato?

Kuva täältä

Sitten se iski! Miksi pyydän muita siirtämään hääpäiväänsä, kun meillä ei ole vielä mitään vahvistettuja varauksia tehtynä? Miksi me ei siirretä meidän hääpäivää? Ja näinhän siinä sitten kävikin. Muutamaa sähköpostia myöhemmin olin siirtänyt meidän häät. Siirto ei ollut yhtään niin dramaattinen kuin voisi kuvitella: nyt häät järjestetään huimaa viikkoa myöhemmin kuin alunperin oltiin suunniteltu. Uusi päivä on myös varmasti suosittu, mutta varmasti "epäsuositumpi" kuin alkuperäinen päivä.

Suunnitelmat eivät siis muuttuneet oikeastaan mitenkään tämän siirron myötä. Sama tila, catering, kuvaajat, värit... Siirron myötä saan nyt paikalle varmasti yhden hyvän ystävän lisää, jolta olisi saattanut jäädä häät väliin alkuperäisenä ajankohtana. Muutos helpottaa myös bändiasian hoitamista, koska nyt saatoin kysyä yhtä opiskelijaporukkaa soittamaan häihimme (heidän laulajallaan siis häät tuona meidän alkuperäisenä päivänä). Ainoa asia, mitä pitää miettiä nyt hiukan enemmän on valaistus. Myöhempi elokuinen ajankohta tarkoittaa myös aikaisemmin laskevaa aurinkoa. Mutta tähänkin löytyy jo ajatuksia, jotka eivät toivottavasti ylitä meidän aika nihkeää budjettia.

Muina uutisina kerrottakoon, että puku pääsi vihdoinkin onnellisesti säilöön äitini luokse. Kerroin äidilleni myös pukuun toivomistani muutoksista ja hän entisenä käsityöammattilaisena oli sitä mieltä, että muutokset ovat mahdollisia. Puvun muokkaus saa nyt kuitenkin odottaa ensi vuoteen.

Onko muilla käynyt edes mielessä hääpäivän siirtäminen? Oliko päivän päättäminen hankalaa?

4 kommenttia:

 1. Musta toi on ihan mahtavaa, että teillä ei itsellänne ole mitään rajoituksia hääpäivän siirron suhteen. Olisihan se hirveämpää, jos täytyisi vaihtaa päivää, mutta se oli valittu jonkun ensikohtaamisen tai muun takia :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksit tuo siirto tosiaan onnistui näinkin helposti :) Nyt ei kyllä siirretä enää yhtään mihinkään, vaan tuo päivä olkoon meidän hääpäivä.

   Poista
 2. Mekin varattiin nyt tuo tehdas 108 ja mentiin sen mukaan mitä päiviä vapaana siellä oli. Ei mitään ihmeempää merkitystä päivällä ole ja huomattiin et otettiin vahingos sama päivä, kun tavattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muutkin alkaa löytää Tehtaan hääpaikkana :) Ihan peräkkäiset päivät meillä ei nyt sentään ole :D

   Poista