maanantai 16. maaliskuuta 2015

Parisuhdeaikaa

Vietettiin ihana viikonloppu pienen irtioton merkeissä Helsingissä. Annoin viime jouluna miehelle lahjaksi liput Circue du Soleilin Quidam-esitykseen. Päätimme siis laittaa koirat hoitoon ja viettää miniloman ihan kahdestaan. Huomenlahjajuttuja miettiessä taisin mainita, että koen aika haastavaksi lahjojen hankkimisen tuolle sulhaselle, jolla tuntuu jo kaikkea olevan. Toiminnalliset lahjat ovatkin siis hyvä vaihtoehto ainakin meidän tilanteessa. Muistan miehen sanoneen joskus aikaisemmin, että mun pitäisi viedä hänet sirkukseen, joten kun huomasin "Aurinkosirkuksen" mainoksen, ei ollut vaikea päättää mitä hankkisin joululahjaksi. Parisuhdeaika tulee myös aina tarpeeseen, koska meidän molempien elämä on aika hektistä tällä hetkellä.

Mitäs tykättiin sirkuksesta? Oli kyllä hiukea kokemus. Olen nähnyt aikaisemmin yhden Circue du Soleilin esityksen Tallinnassa, joten tiesin hiukan mitä odottaa. Mahtavaa akrobaattista osaamista ja hieno visuaalinen kokonaisuus. Lapsiakin oli tuotu katsomaan näytöstä jonkin verran ja tätä hiukan ihmeteltiin. Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan perinteinen sirkus vaan melko taiteellista ja vaikeasti ymmärrettävää tarinan kerrontaa sisältävä spektaakkeli. En jotenkin pysty uskomaan, että perheen pienimmät saisivat tuollaisesta hirveän paljon irti. Mutta kukin tavallaan.

Kuvaaminen esityksessä oli kielletty, joten kuva lainattu Lilyn Menovinkistä
Hotelliksi valikoitui Glo Hotel Art ja illallisravintolaksi Farang. Kumpaakin voin suositella lämpimästi. Hotelli oli kivalla sijainnilla Lönnrotinkadulla ja huone kivan kompakti. Farangin ruoka on tunnetusti hyvää, löytyyhän se esimerkiksi Tripadvisorin Helsingin ravintoloiden listauksen sijalta 16.

Tällaisia pakoja arjesta tarvitsee aina välillä harrastaa, että parisuhde voi hyvin. Arjessa ei ehkä tule huomioitua toista ihan joka päivä kunnolla (jos siis edes näkee sitä toista osapuolta joka päivä). Eikä tarvitse lähteä edes ulkomaille asti vaan kaupunkilomailu ihan Suomessa riittää mainiosti. Meille tällaiset jutut on ainakin tärkeitä ja usein varsinkin pidemmillä ajomatkoilla tulee keskusteltuakin enemmän kuin kotona nyhjätessä.

Minkälaisia parisuhteen piristyksiä muut harrastavat? Kotoilua vai minilomia muualla?

Tuliaisina tältä reissulta tulikin sitten kamala räkätauti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti