sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Monta rautaa tulessa

Täällä on vietetty jälleen kerran aika kiireistä viikkoa. On ollut kouluhommia, vuosisadan flunssaa, tulevaisuuden suunnittelua ja vähän hääjuttujakin. Eilen kävin Lahdessa koiranäyttelyssä ja koiran misseilyn jälkeen treffasin erään tulevana kesänä häitään viettävän kaverin. Oli ihanaa päästä höpisemään häistä (toki muiden kuulumisten vaihdon lomassa) toisen hääsuunnittelun kanssa painiskelevan kanssa. Varsinkin, kun ajatukset häistä ja häiden järjestämisestä on melko samanlaisia. Jopa pukujen suhteen oltiin aika samoilla linjoilla.

Ja puvuista puheen ollen... Täälläkin olen saattanut pariinkin kertaan mainita, että sovittelun aika koittaa vasta myöhemmin keväällä. No... Oli perjantai. Oli yllätysvapaapäivä (luennot peruttu). Oli aikaa. Morsiusgalleriassa on tullivapaat päivät 28.3. asti ja ne bongattuani ajattelin, että voisihan niitä käydä vaan vähän katsomassa ja ehkä hiukan kokeilemassakin. Perjantaista 20.3. tulikin siis meikäläisen ensimmäinen hääpukujen sovituspäivä.


Makutuomaria en tällaiselle extempore-reissulle saanut, mutta totesin jälkikäteen tämän olleen ihan hyväkin ratkaisu. Yksin on ehkä helpompi keskittyä nimenomaan itseensä. Huomasin pukujen sovittelun olevan aika mukava tapa viettää ylimääräistä vapaapäivää ja voin todella suositella muillekin. Hyvä myyjä tietysti vaikuttaa tähän kokemukseen aika paljon ja mulla kävi siinä aika hyvä tuuri, koska myyjä oli mukava ja asiantunteva. Hän sai aika nopeasti kiinni ajatusmaailmastani ja ehdotteli pukuja, joita en olisi ehkä itse valinnut sovitukseen.


Halusin kokeilla vähän eri mallisia pukuja, että saisin nähdä ihan konkreettisesti mikä sopii juuri mun vartalolle ja mikä ei. Aika hyvin tiesin jo valmiiksi millaiset puvut saattaisi korostaa oikeita kohtia ja mitkä on ihan no no. Tämä "etukäteishaisu" osoittautuikin jokseenkin oikeaksi. Sen nyt ainakin sain huomata, että kaikki superprinsessamekot on pakko unohtaa ihan kokonaan. Tai tietysti, jos tavoitteena on näyttää pikkutytöltä äidin mekossa, niin näillä se tavoite saavutettaisiin kyllä helposti. En ole kovin pitkä tai muutenkaan isokokoinen ja lantion seudulta löytyy muotoa enemmän kuin yläosastosta. Lahtelaisen treffikaverin kanssa juteltiinkin siitä, että miksi peittää jotain sellaista mitä ehkä kannattaisi jopa hiukan korostaa. Leveähelmaiset puvut saivat ainakin mut näyttämään lihavammalta kuin todellisuudessa olen, eikä se kuitenkaan taida hääpuvun pointtina olla. Siispä opin, että pukuni pitää olla kapea ainakin "dropped waist"-kohtaan asti (johonkin pyllyn alaosaston tienoille), mieluummin ehkä vielä hiukan alemmas. En kuitenkaan halua kokonaan kapeaa pukua, vaan helmassa saisi olla massaa, mutta sillä tavalla kevyesti. Kovat tyllit joutavat jorpakkoon tämän morsiamen kohdalla.


Haussa taitaakin siis olla hiukan merenneitomallinen tai ehkä paremminkin fit 'n flare -mallinen hääpuku. Tämän postauksen kuvituksena on Pinterestistä bongattuja pukuja, jotka menevät helmojensa osalta tämän "uuden" tyylin genreen. Erityisesti tuo toisen kuvan puvun helma hipoo täydellisyyttä.


Ja ei, en löytänyt vielä Sitä Oikeaa. Enpä sellaista odottanutkaan ensimmäiseltä sovitukselta. Olen niitä morsiamia, jotka eivät todennäköisesti koe mitään suurta tunnekuohua pukuostoksilla vaan suhtaudun tähän touhuun aika... Miten sen muotoilisi? Järkevästi? Tärkeintä on, että koen itse näyttäväni hyvältä puvussani ja sen takia muokkasinkin unelmapukumielikuvaani jonkin verran tämän ensimmäisen sovituksen jälkeen. Yksi puku oli selästä täydellinen ja se ehdottomasti antoi lisää aihetta selästä avoimen puvun metsästykseen. Edelleenkään en oleta löytäväni ihan suoraa valmiina sitä itselle täydellistä pukua, mutta nyt voisin kuvitella löytäväni puvun, joka muokkaamalla muuttuisi täydelliseksi. Olkaimet ja koristeita voi kuitenkin aina lisäillä, jos pohja on muuten hyvä. Facebookin hääkirppistäkin selailin aika pitkään perjantai-iltana ja seurailua jatkan, kun nyt kerran hiukan paremmin tiedän mitä etsin.

Tulipas pitkä postaus, mutta onhan tämä pukuasia tärkeä homma :D Pitopalvelujuttujakin voisin vähän lähteä pikkuhiljaa availemaan. Tarjouksia on tullut ihan hyvin ja meillä on tässä(kin) aika selvät sävelet isompien linjojen osalta. Mutta jätetään se seuraavaan kertaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti