sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Hääperinteiden pohdintaa osa 287

Rakastan häitä ja seuraan somesta innolla kaikkien tuttujen ja vieraidenkin häävalmisteluja. Kuitenkin tietämykseni erilaisista hääperinteistä on aika huono ja aina välillä tulee pohdittua kuinka tärkeitä ne ovat itselle. Viime aikoina häitä edeltävä yö on mietityttänyt. Nykyään suurin osa pareista ilmeisesti viettävät tuon viimeisen yön "sinkkuna" erillään, morsian kaason ja sulhanen bestmanin kanssa. Jos olen ymmärtänyt oikein, tähän perinteeseen liittyy jonkinlainen taikausko huonosta karmasta ja epäonnistuvasta avioliitosta. Itse en usko tällaisiin juttuihin eikä varmaan kovin moni muukaan (ainakaan ihan tosissaan). Lähinnä olen pohtinut, kuinka tärkeätä tällaisen perinteen noudattaminen on itselleni.

Olemme suunnitelleet talon rakentamisen niin, että pääsisimme muuttamaan ensi vuonna juhannuksen tienoilla. Häät ovat vasta elokuun loppupuolella, joten talon pitäisi olla myös ihan siedettävässä asumiskunnossa jo siihen mennessä. Tästä johtuen olen miettinyt seuraavanlaista vaihtoehtoa häitä edeltävälle yölle: perjantaina kävisimme koristelemassa juhlatilan jollakin porukalla ja sitten yöpyisimme kaikki tällä samalla porukalla uudessa talossamme. Häitä edeltävän illan voisi siis viettää saunoen ja rentoutuen kaikki yhdessä. Ajatuksen tasolla tämä kuulostaa aika mukavalta ja fiilistä nostattavalta. Uudelta taloltamme ei ole ihan älytön matka juhlapaikalle, joten sekin puoltaisi tätä ideaa. Hääpäivän aamuna toisen (minun tai miehen) pitäisi tietysti poistua talosta, koska pukuani en halua miehen näkevän ennen kuin vasta potrettikuvauksissa, jotka on tarkoitus hoitaa ennen vihkimistä.

Sitten toinen puoli minusta kallistuu kuitenkin hotelliyön kannalle. Tuohan se varmasti tietynlaista erilaisuutta ja hohtoa hääpäivän aamuun kun herääkin hotellihuoneesta oman kodin sijaan. Varsinkin, jos saisi vielä meikkauksen ja hiustenlaiton sinne samaiseen huoneeseen. Hotelliyö kuitenkin maksaa aina jotakin eikä niissä ihan perushotellien perushuoneissa mitään sen kummempaa hohtoa oikeastaan ole.

Ja tältähän mä sitten näytän hääaamuna, heräsin mistä heräsin.

Miten muut morsiamet ovat ajatelleet viettää häitä edeltävän yön? Sulhon kainalossa vai hotellin lakanoissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti