torstai 30. heinäkuuta 2015

Viimeisten lomapäivien musiikkipohdintoja

Ensi viikolla pitää taas palata takaisin töihin ja syyskuun alussa jatkuvat opiskelutkin jälleen ihan toden teolla. Vielä olisi kuitenkin muutama lomapäivä jäljellä ja osan niistä voisi käyttää hääjuttujen pohtimiseen. Tänään olen pihasuunnittelun ohella kuunnellut erilaisia soittolistoja Spotifyssa. On hirveän hankalaa alkaa kerätä häissä soitettavaa musiikkia ihan tyhjästä, mutta onneksi tällaisia listoja ovat tehneet jo monet muut ennen minua. Meille tulee siis bändi illaksi, mutta sen lisäksi tarvitaan jotakin taustamusiikkia ruokailun ajalle ja varmaan vielä ihan loppuiltaan sopivaa tanssimusiikkia. Nämä ajateltiin hoitaa Spotifyn kautta, mutta jonkunhan ne listat pitäisi vielä tehdäkin. Ja päättää minkä tyylistä musiikkia halutaan soittaa. Ruokailun ajalle varsinkin pitäisi valita jokin tyylisuunta ja pysyä siinä, ettei vaikutelmasta tule sekavaa.


Olen saattanut jo aikaisemmin tässä blogissa kertoa eräistä uuden vuoden aaton häistä, joissa ruokailun aikaisesta musiikista huolehti jazz-pianisti. Ja mitä hän sitten soittikaan: elokuvien tunnusbiisejä jazz-sovituksella! Aivan mahtavaa! Meidän budjetti ei taida pianistiin venyä, mutta löytyyhän Spotifysta paljon tähänkin tyyliin sopivia listoja. Esim. tämä lista elokuvien tunnareiden pianoversioista tai tämä jazz-pianistien taidonnäyte.


No sitten on erilaisia listoja rakkauslauluista. Tässä yksi pelkästään suomenkielisiä kappaleita sisältävä lista ja täältä löytyy tähän mennessä yksi suosikkilistoistani, jossa on vaikka kuinka paljon ihania erilaisia rakkauslauluja. Tällaisen musiikin kohdalla, missä on myös laulua mukana, pitää vähän miettiä sanoitustakin ja toisaalta sitä, häiritseekö laulu ruokailun aikaista keskustelua. Toisaalta parhaimmillaan musiikilla saa aikaan juurikin sitä keskustelua ja hienot sanoitukset voisivat olla hyviä jutustelun avauksia. Näilläkin listoilla on tunnelmia mielestäni vähän turhan paljon laidasta laitaan ja itse ehkö siistisin niitä vielä vähän.

Toki olen kerännyt itse pikku hiljaa listaa meille (tai ehkä ainakin vielä lähinnä minulle) tärkeistä kappaleista. Tuollaisen monen tunnin setin kasaaminen on kuitenkin niin iso homma, että taidan kuitenkin käyttää pohjana jotakin valmista listaa ja lisäillä sinne sitten niitä omia tärkeitä biisejä.

Miten muut aikovat hoitaa ruokailun aikaisen musiikin vai tuleeko musiikkia tuolle ajalle ollenkaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti