lauantai 24. tammikuuta 2015

'I've spent $40,000 on shoes and I have no place to live? I will literally be the old woman who lived in her shoes!' - Carrie Bradshaw

Ennen kuin tämä blogi vanhenee liikaa, kerron teille yhden asian itsestäni: olen kenkäfriikki.  Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) olen laskenut omistavani noin 100 paria kenkiä. Tuon laskutoimituksen jälkeen lukumäärä on pudonnut, mutta edelleen meillä on kaapit ja lipastot täynnä meikäläisen jalkineita. Suurin heikkouteni ovat korkokengät. Ja korkoahan pitää olla sitten kunnolla, viidellä sentillä ei päästä mihinkään.

Joskus muinoin suunnittelin astelevani avioliiton ah, niin ihanaan satamaan maltillisella korolla varustetuissa ylioppilaskengissäni. Nuo kengät ovat varsin kauniit, kultaiset slingback-tyyppiset peeptoet juurikin sillä viiden sentin korolla. Ajattelin tämän olevan kaunis ele ja selvää säästöä. Ja niinhän se olisi ollutkin. Mutta... Voiko kenkäfriikkinä tunnettu nainen mennä naimisiin matalissa, melko mitäänsanomattomissa kengissä? Eikö se olisi jo suorastaan loukkaus kaikkia ihania kenkiä kohtaan?

Eipä tarvinnut kosinnan jälkeen kauaa miettiä laitanko ne ylioppilaskengät omiin häihini vai en.

En lämpene yhtään perinteisille valkoisille satiinihääkengille. (Haluan tässä vaiheessa huomauttaa, että nämä ovat vain omia mielipiteitäni, jotka koskevat itseäni ja omia häitäni. Mun puolesta muut saa astella alttarille vaikka crockseissa.) Haluan hääpäivänäni jalkaani jotakin sellaista, mikä saa päivän tuntumaan erityiseltä ja oman oloni itsevarmaksi.

Kenkäidolini Carrie Bradshawn hääkengät eli ne legendaariset Manolo Blahnikin Hangisit olisi tietysti täydellinen vaihtoehto, mutta vajaa tonnin hintalappu saa mielen muuttumaan aika nopeasti.
 
Kuva täältä
 Kun nämä oli unohdettu, aloin pohtia muita vaihtoehtoja. Esim. shoe clipseja eli kenkiin lisättäviä yksityiskohtia. Tällaiset voisi tehdä itsekin...
Kirkkaan pinkit kengät
Rusetti-klipsit vaikka ihan perusavokkaisiin
Parikan pupunkorvat
Parikat taitavat tulla jossain vaiheessa esiin jokaisen kenkäholistin hääkenkägoolailuissa. Ne ovat hauskoja, osa jopa klassisia, tunnetusti hyvät jalassa korkeista koroista huolimatta ja mikä tärkeintä, suomalaista suunnittelua. Sulhaseni tuntee minut jo sen verran hyvin, että lahjapaketeista kuoriutuu usein esiin toinen toistaan ihanempia kenkiä. Joulupukki oli varmaankin saanut myös vähän vinkkiä tämän naisen toiveista, koska yhdestä pinkistä paketista löytyi viime jouluna tällaiset:
Pupukengät
Voipi siis olla, että meikäläisen häitä tanssitaankin pupunhännin koristeltuna! Eihän nuo jalassa voi olla huono päivä mitenkään? Tulen hyvälle tuulelle pelkästään kuvan katsomisesta, saati sitten kenkien sovittelusta ja kyllä, silittelystä.

Tulipa aika pitkä postaus, mutta eiköhän nämä ihanuudet ansaitse kaiken mahdollisen huomion.

2 kommenttia:

  1. Rainbow Clubilla on värjättäviä satiinikenkiä. Niissä on musta kiva, kun satiinin kiilto tuo juhlavuutta, mutta ei tosiaan tarvitse olla valkoinen. http://www.rainbowclub.co.uk/wedding/wedding-shoes/chiara Esim tää vois olla kiva, koska se myös etäisesti muistuttaa tota Manolon kenkää, jota itsekin olen kuolannut. Mulla on itellä vanhempaa Rainbow Clubia olevat kengät, jotka on värjätty sinisiksi ja niissä on timantti samassa kohtaa. Se on vähän niinkuin köyhän tytön versio Manoloista. :D Täällä on kengät kuvattunakin: http://whereonlywe.blogspot.fi/2015/01/jotain-vanhaa-kengat.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rainbow Clubin kengistä olenkin monesta paikkaa lukenut ja värjäyssysteemihän on ihan loistava. Noista varmasti saisi ainakin just oikean väriset. Toivon nyt kuitenkin pysyväni tässä pupukenkäideassa, koska nuo tosiaan kaapista jo löytyy ja onhan ne ihanat :) Kiitos vinkistä, jos vaikka tulee tarvetta köyhän tytön Manoloille :D

      Poista