sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Vieraiden väripaletti?

En ole aikuisiällä päässyt osallistumaan kovinkaan moniin häihin. Tästä syystä en ole aivan sinut häiden pukeutumisetiketin kanssa. Onko sellaista edes nykyään? Naimisiin.infon hääfoorumilta löytyy kyllä keskusteluja vieraiden hääpukeutumisesta ja siitä mitä vieraat saavat tai eivät saa pukea häihin. Joidenkin mielestä kaikki on sallittua ja toiset taas haluavat kieltää valkoisen, mustan, punaisen ja kaikki huomiota herättävät kirkkaat värit. Kokovalkoisen kieltämisen ymmärrän, sehän on morsiamen väri ja kaikkien pitäisi mielestäni ymmärtää se ilman erityismainintaa. Mutta voiko vieraalla olla vaikkapa valkoinen jakku, jos sen alla on esimerkiksi tummansininen mekko? Entä kuviollinen mekko, jonka pohjavärinä on valkoinen, mutta yleisvaikutelma kuitenkin ennemminkin värikäs kuin valkoinen? Ja mites sitten musta. Onko se nyt hautajaisväri vai ei? Saako häihin pukeutua tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivaan pikkumustaan? Mitä enemmän asiaa miettii, sitä hankalammilta kaikki värisäännöt kuulostavat.

Jouduin väridilemman keskelle, koska saimme kutsun helmikuisiin häihin. Samalla, kun pohdin pukeutumistani noihin kyseisiin häihin, aloin miettiä myös omia häitämme ja niiden pukeutumisetikettiä. En halua kenenkään vieraistamme pukeutuvan kokovalkoiseen, mutta hyväksyn kyllä valkoiset jakut, neuleet, huivit, tms. asusteet. Muuten vieraamme saavat puolestani pukeutua mihin tahansa väriin, kunhan asu on siisti ja tilaisuuteen sopiva. Uskoisin kaikkien vieraslistallemme päätyvien osaavan pukeutua näiden kriteerien mukaisesti. Ainahan kutsuun voi tietysti lisätä pukukoodin vieraiden asustevalintoja helpottamaan.

Palaan varmasti vielä pukukoodeihin myöhemmin, viimeistään hääkutsujen suunnitteluvaiheessa. Mutta mihin päädyinkään pohdinnoissani omasta häävierasoutfitistani?
Jumpsuit ASOS / Takki H&M / Kengät Minna Parikka / Laukku Kate Spade / Koru Forever 21
Jotain tämän tyylistä ajattelin päälleni pukea. Aika simppeliä pienellä twistillä. Jumpsuitin tilansinkin jo Asokselta ja nyt toivon vaan, että malli on persjalkaisellekin sopiva. Parikan pupukenkien pitäisi päästä neitsytmatkalleen, mutta vaihtoehtoja löytyy kyllä. Sitten pitäisikin vielä keksiä jumpsuitin päälle jokin jakku, neule tms. ja haussa on myös statementkoru. Kate Spaden kellolaukku jää kyllä tällä kertaa hankkimatta vaikka se hauska asuste olisikin. Oikein kirkas pinkki huulipuna olisi pisteenä iin päällä ja pääsispähän huulipuna kunnon testiin.

Mieli ehtii toki muuttua vielä moneen kertaan ja voin kuvitella olevani taas ihan lirissä edellisenä iltana. Varsinkin, jos se haalari ei sitten sovikaan ja näytän isolta vauvalta potkupuvussa...

Mitä häihin siis saa ja ei saa pukea? Mikä on pahin etikettivirhe hääpukeutumisessa?

1 kommentti: