maanantai 26. tammikuuta 2015

Too slowmotion?

Kuinka aikaisin häiden järjestäminen pitäisi aloittaa ihan toden teolla? Ehkä vielä tarkennuksena erityisesti kesähäiden, koska kesä tunnetusti on parasta (tai pahinta) hääsesonkia, jolloin et varmasti ole juuri sen ihanan kesälauantain ainoa morsian. Olen koko ajan ajatellut, että tässähän on runsaasti aikaa eikä vielä tarvitse tehdä mitään varsinaisia päätöksiä. Kunhan fiilistellään ja pinnaillaan kuvia + luetaan muiden hääblogeja. Kun sitten lukee niitä muiden blogeja, saa huomata todella monen 2016 kesähäitä viettävän varanneen jo kirkon, hääpaikan, cateringin ja ehkä jopa bändinkin. Pitäisikö siis olla huolissaan? Toisaalta eräs työkaverini alkoi vasta vuodenvaihteen jälkeen järjestää häitä tämän vuoden elokuulle ja toteutus alkaa olla jo pääpiirteittäin pulkassa. Eikä tämä kyseinen morsian edes vaikuta stressaantuneelta. Päinvastoin, hän tuntuu nauttivan tilanteesta. Itsekin haluaisin mieluummin nauttia koko tästä projektista ja suunnitella ja järjestää kaiken omaan tahtiini. En todellakaan halua, että häiden jälkeen (tai peräti jo ennen häitä) olemme molemmat loppuun palaneita.
Kuva täältä
Meillä ei ole vielä hääpaikkaa varattuna. Paria ollaan käyty katsomassa. Meillä ei ole edes hääpäivää päätettynä. Puhumattakaan cateringeista tai bändeistä. Yksi kaaso on sentään värvätty. Suunnitelmia on paljon ja ainakin tällä hetkellä kaikki suunnitelmat kuulostavat ihan toteutettavissa olevilta.  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni? Kuten jo paikkapostauksessa mainitsin, sen oikean paikan löytäminen ja varaaminen tuntuu olevan kynnyskysymyksenä kaikelle muullekin. Enkä jotenkin viitsisi alkaa hamstrata hääkrääsää vielä, koska muutamankin kaverin häät on vielä ennen meitä ja kierrätys on pop.

Tästä tulikin ehkä nyt itselleni vakuuttelupostaus, että mitään hätää ei vielä ole. Eihän?

4 kommenttia:

 1. Kyllä ne saisi kuule aika tiukassakin aikataulussa kasaan, jos ei ole niin nirso esimerkiksi vapaina olevien tilojen ja kellonaikojen kanssa. Mä oon ite ajoissa sen takia, kun oon töissä aika pitkälti kiinni huhti-syyskuun, eli mulle jää vapaa-aikaa, jolloin suunnitella häitä se loka-maaliskuu. Ja kun omat häät sattuu ajoittumaan syyskuulle, niin melkein se tarkoittaa sitä, että kaikki mahdollinen pitää saada pakettiin ensi vuoden alussa. Mulla on siis aikaa periaatteessa vaan se puoli vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, häiden järjestäminen ei välttämättä vie kovinkaan kauaa. Ihan varmasti saa hyvät bileet pystyyn vähän vähemmälläkin. Meikäläisellä kuitenkin on erityisesti sen paikan suhteen tiettyjä vaatimuksia, joista en halua joutua joustamaan. Pitänee ottaa itseään niskasta kiinni ja hoitaa ainakin paikan varaaminen pois alta mahdollisimman pian.

   Poista
 2. Tiedän tunteen: Yhtäältä tuntuu, että kaikilla muilla on jo kaikki valmiina (tai ainakin paljon enemmän kuin itsellä), ja sitten taas toisaalta, että ihan höhläähän se on melkein kaksi vuotta etukäteen alkaa tosissaan järkkäämään tai etenkään stressaamaan häitä :D

  Itse olen yleensä kaikessa tosi ajoissa, toivottavasti myös häiden suhteen. Konkreettisista hankinnoista olen kyllä kanssasi samoilla linjoilla: en halua ostella hirveästi mitään, kun meilläkin on lähipiirissä tulossa häitä, eikä toisaalta ole se omien juhlien tyyli vielä(kään) ihan selvillä :)

  Kannattaa muuten häälehdistä/-sivustoilta etsiä vinkkejä tehtävien aikatauluttamiseen, itse mukailin Häät ja juhlat -lehdestä tällaisen listan/aikataulun.

  VastaaPoista
 3. Aikatauluttamista olenkin miettinyt ja to do -lista löytyy jo koneelta. Suurimpaan osaan tehtävälistan kohdista on jonkinasteiset suunnitelmatkin, mutta kuten sanottua: tuntuu hölmöltä alkaa järjestää jotain, mikä tapahtuu vasta 1,5 vuoden päästä.

  Ihanaa kuulla, että muutkin painovat samojen "ongelmien" kanssa :)

  VastaaPoista