torstai 29. tammikuuta 2015

My... I mean OUR wedding

Katsoin viikonloppuna uusintaa sarjasta nimeltä Mummomafia. Aika viihdyttävä ohjelma itseasiassa, kannattaisi varmaan itsenikin kysellä välillä neuvoja mummoilta. Katsomassani jaksossa oli pariskunta, joiden tarkoituksena oli järjestää häät tulevalle kesälle (ohjelma oli kuvattu syksyllä). Ongelmana oli sulhasen osallistumattomuus hääjärjestelyihin. Tai ainakin morsiamen mielestä tämä oli ongelman ydin. Morsian oli äärimmäisen stressaantunut ja sulho perinteinen "en mie tiiä"-mies, jolta ei saa kunnollista vastausta juuri mihinkään. Morsian halusi häiden olevan HEIDÄN näköiset ja toivoi sulhasen osallistuvan järjestelyihin ja kertovan mielipiteitään. Kuitenkin, kun sulhaselta kysyttiin hänen pukeutumisestaan hääpäivänä ja hän vastasi haluavansa pukeutua mustaan pukuun, morsian lyttäsi ajatuksen sanomalla, että miehen pukeutumista mietitään sitten myöhemmin. Mikä on siis sulhasen osuus häiden järjestelyissä ja haluaako morsian todella kuunnella sulhasen mielipiteitä?

Kuva täältä
Samaisessa jaksossa mummot selasivat jotakin Facebookin hääryhmistä ja totesivat, että ihan kuin sulhanen olisi vain välttämätön paha hääjärjestelyissä. Ei kukaan naimisiin menevä varmastikaan (toivottavasti) oikeasti ajattele niin, mutta valitettavasti ulospäin vaikutelma saattaa olla juurikin sellainen. Morsiamet usein RAKASTAVAT pukujaan ja sormuksiaan ja samalla valittavat sulhasesta, joka ei osallistu häiden järjestelyihin. Vähän kärjistämistä ehkä, mutta ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan.

Miten homma menee meillä? Kuten kaikki muutkin morsiamet, toivon todella sulhasen osallistuvan hääjärjestelyihin, koska nehän on MEIDÄN häät eikä pelkästään minun. Meillä on kummallakin kokemusta erilaisten tapahtumien järjestämisestä ja tiedän sulhasen olevan tietyissä jutuissa parempi kuin minä.

Sulhanen saa hoitaa...
  • Valokuvaus: sulho harrastaa valokuvausta ja on työnsä puolesta tekemisissä ammattikuvaajien kanssa, joten tämä on hänen ydinaluettaan
  • Ruoka ja juoma: olemme molemmat hyvän ruuan ja viinien ystäviä, mutta uskoisin sulholta löytyvän enemmän annettavaa näihin (herkut on sitten asia erikseen)
  • Sulhasen oma pukeutuminen: jos minä saan päättää oman pukuni, niin tottakai sulho saa päättää omansa 
 Morsian hoitaa...
  • Morsiamen pukeutuminen: obviously...
  • Häiden visuaalinen ilme: värit, koristeet, yksityiskohdat... Meikäläisen hommaa, mutta toki kysyn sulhonkin mielipidettä enkä lähde toteuttamaan mitään sellaista mistä hän ei pidä.
  • Musiikki: veikkaan, että tämä menee mun piikkiin, koska perheeni on aika musikaalinen ja saatan suhteitten kautta löytää edullisenkin hääbändin meille.

Kaikki muut jutut menee varmaan yhteisiin hoidettaviin ja tietysti näissäkin kysellään toistemme ajatuksia (paitsi pukeutumisessa).

Siinä siis vastaus itse esittämääni kysymykseen sulhasen osuudesta ja mielipiteistä. HALUAN kuulla myös sulhasen mielipiteen, mutta en halua joutua tivaamaan sitä. Tässä yksi syy hääblogin perustamiselle: täällä voin purkaa ideoitani tekemättä ketään hulluksi ja toisaalta tällä tavalla on helppo esitellä sulhasellekin niitä ideoita tavallaan valmiiksi pureskellussa muodossa.

Mitkä ovat sulhasen tehtävät hääjärjestelyissä? 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti