keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Say yes to the dress

Tuo ohjelma on muuten ehkä yksi mun lempparihääohjelmista. Välillä tosin kihisen kiukusta, kun joku morsiamen seuralaisista tyrmää morsiamen lempparipuvun. Ja toisaalta ärsyttää se morsianten epävarmuus. Sehän on SUN puku! Tietysti pitää ottaa se, mikä itseä miellyttää. No, saa nähdä kuinka epävarma morsian täällä sitten istuukaan, kun koittaa sovittelun aika.

Siispä pukuasioihin. Tiedän, että nyt on todellakin vielä liian aikaista aloittaa pukujen sovittelu, koska a) ei ole varaa ostaa vielä pukua b) mitä jos mieli muuttuu? Pakko kertoa itsestäni sen verran, että kenkien lisäksi tykkään kaikesta muustakin pukeutumiseen liittyvästä. Hääpuku merkitsee siis minulle todella paljon ja tulee varmasti vaikuttamaan koko hääpäivän fiilikseen. Kaiken lisäksi teen itse jonkin verran vaatteita itselleni, joten tiedän melko hyvin mikä on mahdollista ja mikä ei ja toisaalta mikä omalle kropalle sopii. Hääpuvut kuitenkin tuntuvat olevan ihan oma maailmansa, missä tavallisten vaatteiden säännöt eivät päde ja yhtäkkiä paras puku voikin olla jotain ihan muuta kuin alkuperäisissä suunnitelmissa. Näitä tarinoita tuntuu löytyvän pilvin pimein: etsin merenneitomallista ja ostin prinsessapuvun. Tällä hetkellä Pinterestistäni (olen aika selkeästi Pinterest-morsian, kun jokaisessa postauksessa mainitsen tuon ihanan inspiraatiopankin) voi huomata pientä kaksijakoisuutta pukujen suhteen: bohomeininkiä ja prinsessavivahteita.

Kuva täältä
Kuva täältä
Kuva täältä
Kuva täältä

Ehkä yhteistä kuitenkin kaikilla ihailemillani puvuilla on avoinainen selkä ja jonkinlainen keveys. En halua missään nimessä vannehametta, koska sellainen tuntuu jäykältä. Tällä hetkellä haluaisin puvussani olevan jonkinlaiset olkaimet (muuten se avoinainen selkä on ehkä hiukan hankala) ja materiaaleissa pidän tyllistä ja pitseistä. Yhden rekkikatselmuksen olen eräässä morsiuspukuliikkeessä tehnyt hintoja selvitelläkseni ja tuon katselmuksen perusteella olin aika pettynyt. Toki puvut varmasti näyttävät päällä erilaisilta, mutta kun yksikään puvuista ei ollut lähelläkään tuota omaa mielikuvaa. Onneksi liikkeitä on paljon ja olen jo varautunut siihen, että kenties se puku pitääkin teettää, jos valmiina ei löydy juuri sitä oikeaa.

Tilausajat hääpuvuilla taitavat olla about 3-6kk ja teettämiseen kannattaa ehkä varata vähintään se puoli vuotta. Ehkä ei ole siis liioiteltua aloittaa etsimistä tulevana kesänä? En halua kuitenkaan joutua mihinkään hääpukupaniikkiin, vaan haluan katsella ja miettiä ihan rauhassa.

Kuinka aikaisin muut ovat hankkineet hääpukunsa? Oliko puvun löytäminen vaikeaa ja vastasiko puku niitä alkuperäisiä haaveita?

2 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kannattaa olla liikkeellä ajoissa! Tuon tyyppisiä keveitä pukuja toisaalta voi olla tänä vuonna aika vähän, mutta ensi vuodelle niitä saattaa tulla. Ainakin Rembon ja Cymbelinen valikoimissa voi olla jotain mistä tykkäisit.

  Ja jos teettämiseen päätyy, niin silloin ainakin kannattaa olla ajoissa. Toiset ompelijat saavat kalenterinsa täyteen tyyliinedellisvuoden syksyllä. Yleensä viimestään alkuvuodesta kannattaa kuitenkin aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rembon pukuja olen katsellutkin vähän sillä silmällä. Cymbeline on uusi tuttavuus, mutta kauniita pukuja näytti heiltäkin löytyvän. Kiitti vinkistä! :) Viimeistään alkukesästä ajattelin puvun etsinnän aloittaa ihan tosissaan. Siihen asti pitänee tyytyä pinterestin selailuun :D

   Poista