maanantai 9. helmikuuta 2015

Messuilut takana

Lauantaina suuntasin kaasoni kanssa kohti Tampereen häämessuja enkä oikein tiennyt mitä odottaa. Tarkoituksena oli ainakin mallailla vähän sormuksia tuon kihlan viereen ja fiilistellä yleistunnelmaa. Vähän olin ehkä pettynyt tarjontaan. Jotenkin olisin odottanut enemmän näytteilleasettajia ja ainakin jonkinlaista järjestystä ständien suhteen. Nythän eri alat menivät aika sekaisin, koruliikkeen vieressä oli pitopalvelu ja valokuvaajan vieressä käsityöyritys. Helpottaisi kummasti, jos tällaisilla messuilla kaikki saman alan palveluntarjoajat olisi keskitetty yhdelle alueelle. Ihan vinkkinä messujen järjestäjille.

Jäikö sieltä messuilta sitten mitään käteen. Sormuksia oli ainakin tarjolla vaikka millä mitalla ja kokeilin muutamia malleja. Yksi meinasikin jäädä sormeen (hups...), että en tiedä pitäiskö ottaa jonkinlaisena merkkinä vai mitä. Korus Designin Siru-sormusta olen käynyt monesti ihailemassa liikkeen ikkunassa. Sovittamaan en päässyt vieläkään, koska pisteellä oli sen verran kova kuhina, mutta pääsinpähän ihailemaan taas vähän lähempää. Oli kyllä kiva testailla noita, koska nyt on jo todella selkeä kuva millaisen vihkisormuksen haluan. Ja yllätyin siitä kuinka edullisia nuo itseä eniten kiinnostavat sormukset olikaan (positiivinen yllätys siis).


Käytiin myös Oralin pisteellä juttelemassa vähän hammasasioista ja kyselin siitä valkaisusta, mutta on se kyllä aika kallista: koko hoito tarkastuksineen kaikkineen about 500€... Kaaso hyötyikin tästä pisteestä eniten, koska matkaan tarttui hammastarkastusaika.Esillä oleviin kattauksiin olin hiukan pettynyt, mutta yksi pöytä oli ehkä jo vähän sinne päin. Kultaa, valkoista ja vihreää. Aika simppeliä, mutta kuitenkin kaunista.


Entäs ne puvut sitten? Edelleen olen jokseenkin pettynyt pukuvalikoimaan, kaikki vaikuttaa kauhean tönköiltä. Lovebirdsin pisteellä oli yksi ihan kaunis puku ja luulenkin, että pitää jossain vaiheessa matkata Helsinkiin tutkimaan tuota käytettyjen pukujen aarreaittaa. Jotain käytettyä tuli myös katsastettua nopeasti läpi ja pari ihan kivaa pukua bongasinkin, mutta sovittamaan en vielä uskaltautunut kaason yrityksistä huolimatta. Olen päättänyt, että sovitukset saa odottaa toukokuulle, koska sitten on yksi rahasyöppömatka takana ja voin oikeasti budjetoida hääpukuun. Tanssiva morsiuspukunäytös aiheutti lähinnä hilpeyttä miestanssijoiden ilmeiden ja vähän erikoisten pukuvalintojen takia. Ei ehkä Rintalan pukua meikäläiselle sitten kuitenkaan...


Mika Peltomaa osoittautui ihan mukavaksi mieheksi. Nähtäväksi jää kuvaako hän vai kenties joku ihan muu meidän häät.

Pitopalveluita oli paikalla jonkun verran ja Foodiacilla oli jopa tarjolla kakkua. Se oli kyllä älyttömän hyvää! Harmi, kun en tajunnut tarkemmin kysellä mitä se sisälsi, hedelmäinen moussekakku joka tapauksessa. Pitopalveluyrittäjiltä piti kysäistä, että miten hankalaa on cateringin hoitaminen tilassa, jossa ei ole kunnollista keittiötä ja tuleeko tästä paljonkin lisähintaa. Ihan arkipäivää kuulemma, eikä hintojenkaan pitäisi kohota taivaisiin tämän johdosta. Aikamoinen helpotus, jos päädytään nyt yhteen vähän erikoisempaan paikkaan.

Rankan messuilun jälkeen tarvittiin tankkausta ja Wayne's Coffeen überhyvä porkkanakakku kyllä nosti energiatasot taas kohdilleen.Minkälaisia fiiliksiä muille jäi Tampereen häämessuista?

P.S. Kunnon kamera oli käytössä, mutta kuvaajassa on parantamisen varaa...

5 kommenttia:

 1. Kiva lukea tunnelmia messuilta, kun en itse siellä tänä vuonna käynyt! :)

  VastaaPoista
 2. P hieman nauroi sille sormuskämmille, kun kerroin :D Ja vaihdoin lopulta hammaslääkäriajan, perjantai 13. tuntui vähän liian pahalta kuitenkin :DD

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D En sentään joutunu millekään mustalle listalle (toivottavasti). Perjantai 13. olis voinu olla hei sun onnenpäivä ;D

   Poista
 3. Olin kaasoni kanssa myöskin noilla messuilla. Oli ne ainakin paremmat kuin ne Pirkkahallin messut... :) Mutta joo, vähän pettynyt olin hääpukuosastoon, koska en oikeastaan löytänyt yhtäkään mieleistä pukua. Ehkä olen vain nirso... Mun kaaso kanssa yritti saada mua sovittamaan pukuja, mutta en sitten jaksanut/halunnut. Ehtiihän tuota :)
  Hää-dj:n kanssa tuli jutustelua, ja aloinkin kyseistä firmaa harkita musisoimaan meidän häihin. En nyt just muista firman nimeä.
  Ja ihania sormuksia kyllä löytyi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kokemusta kuin näistä yksistä häämessuista. Kun vertaa kaikenlaisiin muihin messuihin, joita on tullut koluttua läpi, niin tuntui että nämä oli hiukan huonosti järjestetty.
   Mullakin alkaa tulla sellainen olo, että olen aika nirso hääpukujen suhteen :D Joko pitää laskea rimaa tai sitten nostaa budjettia...

   Poista